Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“Totes i Tots som Mataró” dona el tret de sortida a la diagnosi i definició de les actuacions LGTBI a Mataró

Escoltar

“Totes i Tots som Mataró” dona el tret de sortida a la diagnosi i definició de les actuacions LGTBI a Mataró

La conferència dels experts en drets LGBTI Patricio Vindel i Miquel Missé contextualitzen l’objectiu



La regidora d’Igualtat i Joventut, Marisa Merchán, acompanyada pels activistes i experts en drets LGTBI, Miquel Missé i Patricio Vindel, van presentar ahir, 9 d’abril, el diagnòstic que Mataró inicia amb la campanya “Totes i Tots som Mataró” i que ha de servir per dissenyar les actuacions que l’Ajuntament haurà de portar a terme en els propers quatre anys per desenvolupar i desplegar la Llei 11/2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals. També per aconseguir una ciutat lliure d’homofòbia, lesbofòbia, bifòbia i transfòbia. 




La fase de diagnòstic està formada per una campanya de comunicació que amb el lema “Totes i Tots som Mataró” donarà visibilitat a la temàtica i també servirà de crida a la participació ciutadana. Aquesta participació s’ha de traduir en un qüestionari obert a la ciutadania en general i també un destinat al personal municipals de l’Ajuntament de Mataró. També es faran entrevistes a persones del col·lectiu LGTBI.




Amb el resultat dels qüestionaris i de les entrevistes finalitzarà la fase de diagnosi que ha de servir per fer una fotografia real del punt de partida. Aleshores començarà la fase de disseny de les accions d’actuació per als propers quatre anys. Durant aquesta part hi haurà sessions de formació a personal municipal, jornades de treball temàtiques enfocades a àmbits concrets i la redacció de la bateria d’actuacions amb els corresponents indicadors i mecanismes d’avaluació necessaris. El treball es materialitzarà en un document que recollirà les actuacions a realitzar calendaritzades i que s’integrarà en el III Pla d’Igualtat de Gènere de Mataró 2018-2022.






Miquel Missé




És sociòleg i activista dels drets LGTBI. Ha participat en diversos col•lectius de lluita pels drets de les persones trans i és membre actiu de la Xarxa Internacional per la Despatologització Trans així com dinamitzador de la campanya internacional Stop Trans Pathologization 2012.




Ha editat, juntament amb Gerard Coll-Planas, el llibre “El género desordenado” (Editorial Egales, 2010). Al 2013 va editar el llibre “Transexualidades. Otras miradas possibles” (Editorial Egales, 2013). Com a sociòleg ha treballat en la investigació “Transitant per les fronteres del gènere. Estratègies, trajectòria i aportacions de joves trans, lesbianes i gais” (Observatori Català de la Joventut, 2009), als projectes de diagnosi i elaboració participativa europeu (Against Homophobia European Local Administration Devices). Actualment, treballa en l’àmbit de l’educació i es dedica a la prevenció de la violència de gènere, l’homofòbia i la transfòbia del Pla municipal per al col•lectiu LGTB de l’Ajuntament de Barcelona i al projecte europeu (Against Homophobia European Local Administration Devices). Actualment, treballa en l’àmbit de l’educació i es dedica a la prevenció de la violència de gènere, l’homofòbia i la transfòbia.






Patricio Vindel




És defensor dels drets LGTBI i membre del projecte Ciutats Defensores pels Drets Humans. Activista hondureny pro-drets LGTBI y co-fundador de l’Organización Pro Unión Ceibeña OPROUCE durant més de 8 anys, actualment refugiat a l’estat Espanyol. OPROUCE treballa amb la població LGTBI en la defensa i promoció dels drets humans per a la comunitat, desenvolupant diferents programes com, les investigacions de les violacions que pateix la població trans per part de la policia hondurenya o programes de prevenció del VIH. A causa del seu treball, fou amenaçat de mort i va patir persecució, motiu pel qual va haver de marxar d’Hondures i sol•licitar asil a Espanya fa 4 anys.