Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aïda Gómez és l’artista escollida pel projecte Womart a Mataró

Escoltar

Aïda Gómez és l’artista escollida pel projecte Womart a Mataró

El projecte està impulsat pel Consorci Transversal Xarxa d’Activitats Culturals i l’Ajuntament de Mataró

Aïda Gómez (1981, Madrid) és l’artista escollida per a fer la seva intervenció artística en l’espai públic de Mataró dins del projecte Womart, impulsat pel Consorci Transversal Xarxa d’Activitats Culturals i la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró.


El projecte, comissariat per l’Associació Rebobinart, s’està desenvolupant de manera simultània a les 10 ciutats que conformen la Xarxa Transversal, entre elles Mataró, i l’acte destacat tindrà lloc el dissabte 14 d’abril.

L’artista treballa amb jocs de llenguatges, mots encreuats i la substitució dels codis socials en el nostre entorn quotidià, buscant una forma de capturar i desafiar la visió dels vianants per desconfigurar la realitat urbana i dotar-la de nous sentits, sovint irònics i despreocupats. La seva tècnica abraça multiplicitat de materials, instruments i combinacions d’elements diversos creant un univers propi construït amb pòsters, fils, teixits, cartells publicitaris, adhesius, peces de tetris i qualsevol objecte que subverteixi el status quo de l’entorn urbà. La seva obra s’ha exposat a festivals i galeries d’Holanda, Anglaterra, Espanya, Polònia, Alemanya, Colòmbia i Portugal. L’artista ha realitzat diverses residències artístiques de prestigi internacional.

El projecte Womart té l'objectiu de visibilitzar i reconèixer el talent artístic de les dones creadores, fomentar la presència d’aquestes en el camp de l’art urbà i afavorir la seva professionalització, en resposta a la manca de paritat real als circuits de les arts visuals. Tot i que tot i que més d'un 70% de les estudiants a les Facultats de Belles Arts espanyoles són dones, la seva presència posterior als circuits de l'art és molt limitada.

La iniciativa Womart sorgeix en resposta a aquesta realitat i vol explorar la relació de la feminitat, el gènere, la dona i l'art, generant un discurs que reflexioni sobre aquest aspecte des de les diferents disciplines artístiques, els estils, tècniques i sensibilitats individuals de les deu artistes participants, que han estat escollides per al projecte per l'exel•lència del seu treball, independentment de la seva trajectòria i reconeixement professionals.

Les creadores que conformaran el projecte Womart, i les ciutats on treballaran són:

• Hyuro: Reus, pintura mural

• Paula Bonet: Figueres, pintura mural

• Elbi Elem: Tortosa, pintura mural

• B-Toy: Olot, pintura mural

•OVNI: Manresa, pintura mural

• Monica Rikic: Granollers, instal·lació

• Aïda Gómez: Mataró, instal·lació

• PEDRA: Girona, instal·lació

• Minuskula: Sant Cugat del Vallès, pintura mural

• Lula Goce: Vilanova i la Geltrú, pintura mural

Aquestes creadores ja estan treballant les seves propostes per als seus municipis d’acollida sota el marc conceptual que proposa el projecte. Cada artista generarà el seu propi discurs, amb tota llibertat creativa i interpretativa.

Des de la seva constitució com a Consorci el 2005, Transversal ha impulsat molts projectes en diferents àmbits de la creació, i els ha portat a terme ja sigui assumint directament la producció, així com col·laborant i generant sinergies amb altres agents culturals, grans centres de creació i artistes.
Rebobinart és una associació especialitzada en el desenvolupament de projectes socials a través de l'art urbà de qualitat, posant-lo al servei de la societat mitjançant la creació d’iniciatives que s’arrelen en el territori, que aporten un valor afegit a l’espai urbà i que generen una nova via de comunicació amb la ciutadania.