Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aigües de Mataró aprova iniciar la licitació de la urbanització del dipòsit de la ronda de Bellavista

Escoltar

Aigües de Mataró aprova iniciar la licitació de la urbanització del dipòsit de la ronda de Bellavista

Aquestes obres integraran al paisatge el dipòsit de 7.000 m3 d’aigua que s’està construint a la ronda de Bellavista

El Consell d’Administració d’Aigües de Mataró va aprovar ahir dimarts iniciar la licitació de les obres del projecte d’urbanització del parc de la ronda Bellavista, que integrarà en l’entorn el nou dipòsit d’aigua.

 


El nou dipòsit de capçalera, de 7.000 m³ d’aigua, es connectarà a la xarxa d’abastament mitjançant dues noves artèries o canonades principals que arribaran fins al dipòsit de Can Boada i fins a la zona del Pla d’en Boet. D’aquesta manera es dona resposta als criteris tècnics que determina el Pla Director de l’Aigua de Mataró 2011-2025 (PDAM) per assegurar en el futur el subministrament en condicions òptimes de qualitat i garantia. Tant el dipòsit com les canonades principals estan en construcció.






Integració en l’entorn




El projecte d’urbanització preveu cobrir el nou dipòsit i restaurar l’espai natural afectat per la construcció d’aquesta instal•lació. L’espai, de 12.008 m², serà totalment obert i adaptat a persones amb mobilitat reduïda i inclourà una plaça central i una zona de grades sobre la coberta del dipòsit per observar les vistes.




La nova urbanització preveu mantenir el nombre existent de garrofers que hi ha a la zona i la plantació de gairebé un centenar d’arbres més de diferents tipus (xicrandes, tipuanes i acàcies, entre altres).




L’inici de la licitació s’ha aprovat sense cap vot en contra, amb els vots favorables dels consellers representants dels grups municipals del PSC-CP, ERC-MES-AM, C´s, PP, PxC i ICV-EUIA-E, i les abstencions del grup municipals de CiU, VOLEMataró i la CUP-PA.




El projecte té un pressupost d’1.671.627,10 € (IVA inclòs) i un termini d’execució de 7 mesos. Es preveu que les obres comencin al desembre un cop hagin estat adjudicades. Com a societat municipal, AMSA realitza les obres amb la supervisió tècnica i coordinació de l’Ajuntament de Mataró.