Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aigües de Mataró renova les xarxes d’aigua potable i clavegueram del carrer de Sant Ramon i reurbanitza el vial

Escoltar

Aigües de Mataró renova les xarxes d’aigua potable i clavegueram del carrer de Sant Ramon i reurbanitza el vial

Aigües de Mataró ha començat les obres de renovació de les xarxes d’aigua potable i clavegueram del carrer de Sant Ramon, que suposaran també la reurbanització d’aquest vial.



Respecte a la xarxa d’abastament d’aigua potable, se substituiran les canonades actuals per 350 metres de tubs de foneria de diferents diàmetres, segons el Pla de Renovació previst pel Pla Director de l’Aigua de Mataró (PDAM 2011-2025).



En el transcurs de l’obra, i per minimitzar el seu impacte en la continuïtat del servei, s’hi instal·laran canonades provisionals que donaran servei als abonats mentre es realitzen les operacions de retirada de l’actual canonada i la instal·lació de la nova.



En l’obra del clavegueram es preveu la substitució de la xarxa actual per 189 metres de tubs de PVC de 400 mm de diàmetre.






Prioritzar els vianants



El projecte preveu la reurbanització del carrer de Sant Ramon i les cruïlles amb els carrers de l’Hospital i de Pascual Madoz, que es proposen amb prioritat invertida per facilitar la mobilitat dels vianants.  



Els criteris d'urbanització, explicats en diferents reunions informatives als veïns de la zona, són similars als del carrer de Sant Pelegrí. El vial quedarà configurat a un sol nivell amb paviment de lloses de formigó i una rigola central de pedra granítica. Les cruïlles del carrer de Pascual Madoz i de l’Hospital també seran a un únic nivell i amb paviment d’asfalt.



L’obra civil ha estat adjudicada a l’empresa García Cano e Hijos, SA per un import de 331.043,60 € (IVA inclòs), mentre que l’obra mecànica la duu a terme Aigües de Mataró amb un pressupost de 117.026 € (IVA inclòs).



L’actuació, que es va iniciar el passat 2 de maig i tindrà una durada aproximada de 25 setmanes. Fins a finals d’agost, amb motiu de la primera fase de les obres, el carrer de Sant Ramon romandrà tallat al trànsit entre els carrers de Pascual Madoz i de Manuel José Quintana. A partir de juny també es tancarà la circulació de vehicles entre els carrers de Pascual Madoz i de l’Hospital amb motiu de la segona fase dels treballs, que durarà fins a finals d’octubre.