Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Anna Aluart retrata les persones que fan possible Les Santes a “Íntim Santes”

Escoltar

Anna Aluart retrata les persones que fan possible Les Santes a “Íntim Santes”

Dimecres 18 de juliol s’inaugura a Can Marfà l’exposició que recull les imatges de la festa major mataronina del 2017

 


El dimecres 18 de juliol a les 19.30 h a Can Marfà Gènere de Punt del Museu de Mataró s’inaugura l’exposició “Íntim Santes” d’Anna Aluart. Escollida per la Comissió d’Imatge de la Festa Major, la fotògrafa mataronina ha volgut retre un homenatge a les persones que aporten el seu granet de sorra per fer possible Les Santes.


 


Anna Aluart presenta una exposició fotogràfica diferent i atrevida. La mostra és un projecte molt personal sobre la Festa Major de Mataró. Per ella Les Santes són possibles gràcies al treball i la col·laboració desinteressada de moltes persones, i en elles precisament ha volgut centrar tota l’atenció: membres de les comparses, músics, voluntaris, esportistes i professionals són els protagonistes absoluts en cadascuna de les imatges. De l’intercanvi personal que la fotògrafa ha tingut amb cada persona n’han sorgit uns petits textos, redactats pel periodista mataroní Cugat Comas, que expliquen experiències dels protagonistes dins l’univers ‘santero’.


 


L’exposició està inspirada en l’estil pictòric del tenebrisme que com ella explica és “un estil que es basa en una aplicació radical del clarobscur, per al qual únicament les figures centrals destaquen il·luminades d’un fons molt fosc amb el que he volgut elevar al personatge que ha adoptat una postura altiva per realçar la figura, per tal de portar-la a la grandesa”.


 


L’exposició, que és una producció de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, es podrà visitar fins al 16 de setembre i el diumenge 2 de setembre es farà una conversa amb la fotògrafa mataronina per parlar de com ha treballat la mostra.


 


Mentre durin Les Santes, l’exposició es podrà visitar: del 19 al 21 de juliol de 10 a 13.30 h i de 17 a 20.30 h i del 22 al 29 de juliol de 17 a 20.30 h, la resta de dies es podrà visitar els dijous i divendres de 17 a 20 h, dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h i diumenges i festius d’11 a 14 h.


 


 


Anna Aluart (Mataró, 1984)

www.sasastudio.net


Va estudiar el Grau en Mitjans Audiovisuals a la Universitat Politècnica de Mataró i després fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i a l’Escola de Fotografia Grisart, on es va especialitzar en retoc digital.


 


Ha treballat de docent en els àmbits de la fotografia i de programes de retoc digital en diversos centres, i ha estat cap de fotografia de la revista setmanal “El Tot Mataró i Maresme”. Actualment treballa a l’estudi fotogràfic VistaDiferent i també ha obert un estudi fotogràfic a Mataró, Sasa Studio.


 


Realitza projectes fotogràfics per encàrrec. La seva especialitat, però, és el retoc i el tractament digital de la imatge, de manera que gran part de la seva obra fotogràfica té un vessant artístic que va més enllà del retrat realista.