Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cafè de Mar acull la segona edició de l'Ateneu Cooperatiu del Maresme

Escoltar

Cafè de Mar acull la segona edició de l'Ateneu Cooperatiu del Maresme

El projecte, impulsat per la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i altres entitats, està promogut pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

El Cafè de Mar acull la segona edició de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme, una iniciativa promoguda pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat amb l’objectiu de donar a conèixer i impulsar l’economia social, el tercer sector i les cooperatives. El projecte compta amb un pressupost de 220.000 € i està impulsat per la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró, la Xarxa d’Economia Solidària (XESS) de Mataró, la Càtedra d’Economia Social del TecnoCampus-UPF, Facto Assessors SCCLi L’Esberla SCCL.

 


L’Ateneu Cooperatiu del Maresme és un dels 14 que formen part de la xarxa impulsada pel Departament arreu de CatalunyaEls ateneus els integren organitzacions públiques i privades que, de manera coordinada, actuen per fomentar i enfortir l’economia social i cooperativa. Identifiquen necessitats i oportunitats del sector i ofereixen una àmplia cartera de serveis integrals per a l’aprenentatge, la reflexió col•lectiva, la cooperació i la transformació social.

 


Durant la primera edició de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme, que va tenir lloc durant el 2017 i va estar liderada per l’Ajuntament de Mataró, es van registrar més d’un miler d’usuaris atesos i més de 600 participants en tallers i formacions. Es van realitzar 34 activitats a tot el Maresme. Es van crear 10 noves cooperatives que van inserir 15 persones. També es va fer la primera diagnosi de l’Economia Social i Solidària que va constatar l’existència de 110 cooperatives actives al Maresme.