Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cinc escoles de Mataró estalviaran energia durant el febrer per destinar més recursos econòmics a pobresa energètica

Escoltar

Cinc escoles de Mataró estalviaran energia durant el febrer per destinar més recursos econòmics a pobresa energètica

Reduiran els consums en electricitat, climatització i aigua

Cinc escoles de Mataró aplicaran durant el mes de febrer diferents mesures d’estalvi energètic que es traduiran en recursos econòmics per lluitar contra la pobresa energètica. El projecte compleix un doble objectiu: sensibilitzar sobre les repercussions de l’excés de consum energètic aplicant bones pràctiques per reduir-lo i a la vegada aconseguir uns estalvis que tindran finalitat social.
L’any passat, quatre equipaments de Mataró van participar amb equipaments d’onze ajuntaments més a la 2a Marató d’estalvi energètic. Recollint el testimoni d’aquesta iniciativa, enguany l’Ajuntament impulsa en solitari a la ciutat aquesta nova campanya d’estalvi energètic, centrada només a les escoles però que persegueix objectius similars: el 100% de l’estalvi aconseguit per als centres participants es destinarà íntegrament a combatre la pobresa energètica al municipi.
La Marató d’estalvi energètic a les escoles de Mataró compta aquest any amb la participació dels següents centres educatius:
- Escola Antoni Machado

- Escola Anxaneta

- Escola Les Aigües

- Escola Tomàs Viñas

- Escola Montserrat Solà

Les escoles hauran de reduir els consums en electricitat, climatització i aigua durant el mes de febrer respecte a la mitja del mes de febrer dels tres últims anys (2015, 2016 i 2017), amb la implantació de bones pràctiques de consum energètic i buscant la implicació d’alumnes, professors i resta de treballadors dels equipaments. L’Ajuntament destinarà l’estalvi econòmic aconseguit a accions de lluita contra la pobresa energètica.
Entre les mesures que els equipaments aplicaran aquest mes hi ha accions com reduir hores d’ús de la climatització, tancament parcial de lluminàries o apagada total quan no són necessàries, ajustar les cisternes dels inodors per reduir la capacitat d’aigua descarregada, etc. L’Ajuntament farà un control setmanal dels consums d’energia.