Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen les obres de millora de la connexió amb l’enllaç de Mataró Oest de la C-32

Escoltar

Comencen les obres de millora de la connexió amb l’enllaç de Mataró Oest de la C-32

L’actuació, acordada entre Generalitat i Ajuntament, consisteix en la formació d’un ramal adjacent al de sortida de l’autopista cap a Barcelona per millorar la fluïdesa del trànsit de l’entorn

Les obres de millora de la connexió a l’entorn de la C-32 amb l’enllaç de Mataró Oest han començat avui, amb una inversió de prop de 2,3 milions d'euros i un termini d’execució de deu mesos. Els treballs, complementaris a la remodelació de l’accés que va entrar en funcionament el 2016, consistiran en la construcció d’un nou ramal, adjacent al de l’entrada de l’autopista cap a Barcelona, per connectar el carrer d’Estrasburg i la plaça de la Gran Bretanya.
 
Aquesta actuació, a càrrec d’Invicat, concessionària de la C-32, és fruit de l’acord entre la Generalitat i l’Ajuntament de Mataró. Pretén afavorir la fluïdesa de la circulació a la zona de la plaça de la Gran Bretanya amb la diversificació dels vehicles que procedeixen dels carrers d’Estrasburg i de Brussel·les. En aquest entorn urbà, es produeixen situacions puntuals de congestió per la mobilitat generada pel centre comercial Mataró Parc, que es podrien accentuar per futurs desenvolupaments urbanístics a la zona i afectar la funcionalitat de l’enllaç amb la C-32.
 
El nou ramal s’iniciarà a la cruïlla dels carrers d’Estrasburg i Torrent de les Piques amb una rotonda de nova construcció, de 45 m de diàmetre exterior. Continua amb l’adequació del carrer d’Estrasburg i una nova rotonda, de 35 m de diàmetre exterior, a l’altura del futur accés a l’aparcament subterrani del centre comercial.
 
A partir d’aquest punt, el vial creuarà per sobre el ramal de sortida de l’enllaç de Mataró Oest, a la calçada sentit Barcelona, mitjançant una pèrgola d’uns 25 m de longitud. En un tram, se situarà paral·lel al ramal de l’autopista i passarà per sota la passarel·la de vianants recentment construïda i connectarà finalment amb la rotonda de la Gran Bretanya.
 
Aquest nou vial, exclusiu per a vehicles, tindrà una plataforma de 6 m, distribuïda en una calçada amb un carril de circulació de 4 m i dos vorals amb una amplada d’1 m cadascun.
 
L’actuació també preveu la construcció de diversos murs, la senyalització vertical i horitzontal necessària, les barreres de seguretat, la col·locació d’un separador físic en el tram en què el nou vial i el ramal de l’autopista van paral·lels i les mesures adients per a la seva integració en l’entorn. 


Noves pantalles acústiques
 
D’altra banda, han conclòs recentment els treballs d’instal·lació de noves pantalles en una zona propera a l’enllaç de Mataró Oest, a l’alçada de Figuera Major i el barri de Vista Alegre, per disminuir l’impacte acústic de l’autopista. En concret, s’han executat uns 350 m de pantalles, d’entre 3 i 4 m d’alçada, en la calçada en sentit Palafolls. Aquesta actuació ha comptat amb una inversió d’uns 500.000 €.