Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 9è Certamen de les Arts dels Casals de la Gent Gran aplega prop de 200 creacions en una exposició

Escoltar

El 9è Certamen de les Arts dels Casals de la Gent Gran aplega prop de 200 creacions en una exposició

L’exposició s’inaugura el 3 de juliol a l’Ateneu de la Fundació IluroEl 9è Certamen de les Arts dels Casals de la Gent Gran, una iniciativa del Consell Municipal de la Gent Gran, se celebra enguany durant el mes de juliol. L’exposició amb les obres participants s’inaugura el proper 3 de juliol i es podrà visitar fins al 22 de juliol a l’Ateneu de la Fundació Iluro. L’entrega de reconeixements a les millors creacions es farà el 3 de juliol, a les 19 h, al Foment Mataroní. En aquesta iniciativa hi ha participat gent gran d’onze casals de la gent gran. 
Les persones que formen part de la comissió volen afavorir la participació activa de la gent gran en la vida de la ciutat, potenciant dinàmiques que permetin a la gent gran ser i sentir-se com a persones participatives i compromeses.
Aquesta exposició amb tots els treballs realitzats en els diferents casals de la gent gran posarà en valor el potencial de la gent gran a la ciutat. A més de l’exposició, es donaran mencions als tres primers millors classificats.
Un altre objectiu d’aquesta iniciativa és també estimular la creativitat i donar a conèixer a la ciutat les creacions artístiques i literàries de la gent gran.
En aquest Certamen de les Arts poden participar les persones que siguin usuàries dels casals de gent gran de Mataró. La inscripció al certamen és gratuïta. Aquest any hi ha 16 modalitats: poesia; prosa; pintura; dibuix; fotografia; manualitats; marqueteria; pintura sobre roba; ceràmica; puntes de coixí; ganxet; mitja; patchwork; punt de creu; labors; modisteria.
Es concedeixen reconeixements o mencions al 1r , 2n i 3r de cada àmbit.
L’acte de lliurament de les mencions serà el dimarts 3 de juliol, a les 19 h, al Foment Mataroní. Les obres participants estaran exposades a l’Ateneu de la Fundació Iluro, del 3 de juliol fins al 22 de juliol.
El jurat està format per:
- Joan Jubany Itxart, en la modalitat de poesia i prosa- Conxi Duro Cantero, en fotografia- Alvar Saez Puig, en la modalitat de pintura i dibuix- Encarna Hernández Sáez, per a les manualitats, ceràmica i pintura sobre roba- Fina Pavon Lupiañez, en la modalitat de patchwork- Mª Àngels Fradera Molins, per les puntes de coixí- Montse Ciutat Roca, en punt de creu- Sonia Villà Pérez, ganxet i mitja- Àngels Ortega Martin, en la modalitat de labors i modisteria


 
193 obres en 16 modalitats
De poesia 12 obres, prosa 9, pintura 29, dibuix 6, fotografia 31, manualitats 29, marqueteria 6, pintura sobre roba 16, ceràmica 8, puntes de coixí 5, ganxet 9, mitja 6, patchwork 9, punt de creu 8, labors 9 i modisteria 1.
Aquest any han participat els següents casals de gent gran de Mataró: Jaume Terradas, Gatassa, Parc, Rocafonda, Havana, Llàntia, Aules Sènior, Oriol Batista, Cirera, Santes-Escorxador, i Molins.