Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Casal Municipal de la Gent Gran de La Llàntia tindrà noves instal·lacions al setembre

Escoltar

El Casal Municipal de la Gent Gran de La Llàntia tindrà noves instal·lacions al setembre

En els darrers sis mesos l’Ajuntament també ha finalitzat actuacions de millora als casals de la gent gran de Molins, Cirera i Rocafonda

L’alcalde, acompanyat del regidor d’Equipaments Municipals, Miquel Àngel Vadell, han visitat avui les obres del local del carrer de La Boixa que s’està habilitant com a nou Casal Municipal de la Gent Gran de La Llàntia. Es tracta del local d’equipament número 3 situat sota la Pista Poliesportiva Municipal de La Llàntia, que a partir del mes de setembre es preveu allotgi l’activitat principal del casal.




Amb el canvi, el local situat al número 69 del carrer Nou de la Mercè –on hi ha l’actual casal– passarà a fer les funcions d’annex amb usos complementaris. Les dimensions de l’actual equipament no permeten diversificar les activitats ni un aforament superior a 90 persones, la qual cosa suposa moltes limitacions a l’hora de programar activitats col·lectives.




El nou emplaçament té una superfície útil de 241 m². Amb les obres d’adequació es crearà un espai per a la tècnica informadora (8,96 m²); una sala gran polivalent (87,05 m²); un despatx (14,57 m²); una sala de formació i tallers (28,35 m²); una sala d’informàtica (24,00 m²); un magatzem (9,87 m²) i serveis sanitaris. Per aprofitar la llum natural, s’instal·larà un vidre transparent per sobre de les portes als tancaments de les diferents sales.






Adequació dels locals 1,2 i 4




A banda de l’adequació del local d’equipament número 3 com a Casal per a la Gent Gran, l’Ajuntament està fent obres d’adequació al local 1, cedit a la Peña Bética, ha finalitzat els treballs previstos al local número 2 que està cedit a la Casa Cultural Sabor Andaluz, i té previst també actuar al local número 4, cedit a la Hermandad La Armonía. Les actuacions als tres locals són per solucionar algunes deficiències normatives.




En concret, s’incrementa el nombre de lavabos, es creen noves sortides d’emergència; es modifiquen distribucions per habilitar zones d’emmagatzematge de residus i es legalitzen les instal·lacions elèctriques.




El projecte del nou Casal de la Gent Gran de La Llàntia i de millora dels altres tres locals d’equipament es van adjudicar a l’empresa Cobra Instalaciones y Servicios SA per un import de 274.505 € (IVA inclòs), i un termini d’execució de 6 mesos. Les obres van començar el passat febrer. L’actuació es finança amb els ajuts Xarxa de Governs Locals 2016-2019 de la Diputació de Barcelona.






Inversions per a la gent gran




A banda de les obres que s’estan realitzant a La Llàntia, en els darrers sis mesos l’Ajuntament ha finalitzat actuacions de millora als casals de la gent gran de Molins, Cirera i Rocafonda. La inversió conjunta en aquestes actuacions (inclòs l’import imputable a les obres del nou casal de La Llàntia) ascendeix a uns 270.000 €.




Així, el passat novembre van finalitzar les obres per millorar l’evacuació en situacions d’emergència i adaptar un lavabo al Casal Municipal de la Gent Gran de Molins, amb un cost de 23.742 €.




Al març es van acabar els treballs d’adequació del Casal Municipal de la Gent Gran de Cirera, on s’han realitzat millores per garantir l’evacuació en cas d’incendi i s’han instal·lat equips de climatització a la sala polivalent i a la zona de cafeteria, amb una inversió conjunta de 47.542 €. Al 2017 l’Ajuntament també va invertir prop de 7.623 € en adequar els espais per posar en marxa el servei de menjador en aquest casal.




Per últim, l’Ajuntament va dur a terme al març els treballs de substitució de dos equips de climatització al Casal Municipal de la Gent Gran de Rocafonda i a les dependències de l’Associació Cultural Llibre Viu, amb un import de 33.879 €.