Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El cicle “A la vora del Jazz” arriba a la seva 5a edició

Escoltar

El cicle “A la vora del Jazz” arriba a la seva 5a edició

Especialistes del jazz nacional, internacional i local s’hi donaran cita



El representant de l’Associació Jazz Maresme, Gerard Nieto, el director de la Casa de la Música de Mataró, Pau Manté, i l’artista mataroní, Pol Codina, han presentat avui, 15 de març, la cinquena edició del cicle “A la vora del Jazz”. El cicle, coorganitzat per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i l’Associació Jazz Maresme, es consolida com a festival de referència al Maresme en el seu gènere amb una programació de qualitat que combinarà concerts al Casal l’Aliança, amb altres espais i racons de la ciutat.





En l’edició d’enguany es faran sis concerts, cinc de pagament i un de gratuït, entre el 15 de març i el 26 d’abril. Els espais dels recitals seran la Sala Clap, la plaça de Santa Anna, el Casal l’Aliança i el Celler Castellví.

“A la vora del Jazz” té per objectiu donar continuïtat a la tasca de difusió d’aquest gènere musical que durant tot l’any fa l’Associació Jazz Maresme a través de jam sessions cada segon dijous de mes i altres activitats relacionades amb el jazz.

Seguint la tradició, el cartell del festival ha estat encarregat a un artista mataroní i enguany ha estat Pol Codina. 




La programació 





El concert inaugural serà una jam session el 15 de març a la Sala Clap amb els membres de l’Associació Jazz Maresme i Jordi Nogueras, un dels guitarristes més coneguts del Maresme, hàbil i talentós músic, expert en tot el que fa referència al so de la guitarra: efectes, processadors i amplificadors. Actualment és professor de guitarra i forma part de diverses bandes com: Irish Band, Jojo Bandarra i Old Fashioned Boys.





Diumenge 8 d’abril, tindrà lloc un doble concert a la plaça de Santa Anna. Encetaran l’actuació els membres de la Big Band de l‘Escola Municipal de Música de Mataró, continuant la relació iniciada en darreres edicions amb les escoles de música de la ciutat. Seguidament es donarà pas al plat fort de la jornada, la Dixie Rue del Percebe, una banda saragossana amb més de 20 anys d’experiència en jazz tradicional. En el seu espectacle es podrà gaudir d’un passeig pels famosos vaixells musicals del Mississippí, els locals de Lousiana o els grans clubs de Chicago, Nova Cork o Califòrnia.





El 12 d’abril, el jazz tornarà al Casal de l’Aliança amb Gerard Nieto Reunion Three que presentaran el seu primer treball discogràfic d’aquest trio, Reunion Blues, enregistrat a l’Auditori Pau Casals del Vendrell sota la fórmula de piano, guitarra i contrabaix, encetada cap el 1940 pel Nat King Cole Trio, a la qual aquests trio fa homenatge. La banda està formada per Gerard Nieto al piano, Kike Angulo a la guitarra i Pere Loewe al contrabaix.





Dissabte 14 d’abril, el Celler Castellví repetirà l’experiència del vermut jazz amb Wax & Boogie Trio, un dels millors i més valorats formats del panorama del Blues, del Rhythm & Blues i del Boogie Woogie. Aquest trio ha captat el veritable esperit de la música tradicional del poble afroamericà per transformar-lo en el seu propi medi d’expressió. Shuffles, boogie woogie, rock‘n’roll, swing o jumps formen part del seu repertori habitual, sense oblidar els intensos i càlids “Slow down”. Ster Wax a la veu, David Giorcelli al piano i Reginald Viardell a la batería, en són els components.





La segona aparició de la Big Band Jazz Maresme serà el 19 d’abril al Casal l’Aliança compartint escenari amb Francesco Cafiso, un dels talents més precoços de l’història del jazz, l’Italià Francesco Cafiso, actualment més madur però amb la mateixa energia i capacitat creativa. Entre les seves múltiples col·laboracions en destaquen la seva participació a la gira europea del 2003 amb Wynton Marsalis. A més, el 2009 va ser anomenat ambaixador del jazz Italià al món.





El cicle es tancarà amb Urbix de Rita Payés i Eudald Payés. Després de compartir molta música junts, els germans Rita i Eudald Payés i Toni Saigi decideixen formar un quintet amb l’objectiu de portar als escenaris la seva visió de la música a través de composicions pròpies i standards de jazz. El quintet es completa amb una de les bases més consolidades de l’escena jazzística actual a Barcelona: el contrabaixista Pedro Campos i el bateria Roger Gutiérrez.





El festival complementa l’oferta musical amb servei de bar i una oferta gastronòmica.





El cicle “A la vora del Jazz” està organitzat per l’Associació Jazz Maresme, la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, Fabrés Produccions i la Casa de la Música de Mataró, així com amb el patrocini de Roy Assessors, l’Aliança de Mataró i el Celler Castellví i la col·laboració de KB Músics, l’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM), Musicoop i el Bar El Casal.

Les entrades als concerts es podran comprar a través de la pàgina www.codetiquets.com, presencialment a Direcció de Cultura i des d’una hora abans a la taquilla de l’espai de concert. Hi haurà un abonament de 40€ que donarà accés als 5 concerts de pagament.