Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Dia de la Policia Local de Mataró inclou una exhibició de drons i una mostra sobre la història del cos policial

Escoltar

El Dia de la Policia Local de Mataró inclou una exhibició de drons i una mostra sobre la història del cos policial

Una trentena de persones reben reconeixement públic per la seva tasca o col·laboració amb el cos

La Policia Local de Mataró ha celebrat avui el seu dia conjugant en un mateix espai passat, present i futur. Així, a banda de l’habitual lliurament de condecoracions i felicitacions, el programa d’actes ha inclòs una petita mostra sobre la trajectòria del cos policial, i una xerrada i exhibició sobre els drons i les seves aplicacions.
La celebració del Dia de la Policia Local ha tingut lloc a l’auditori del TecnoCampus Mataró i ha estat presidida per l’alcalde, David Bote. A l’acte han intervingut també el regidor de Seguretat, Juan Carlos Jerez, i el cap de la Policia Local, Mateo Sánchez.
El Dia de la Policia Local té lloc el tradicional lliurament de medalles al mèrit professional i reconeixements públics a aquelles persones que hagin destacat per la seva actuació i/o col·laboració en l’àmbit de la seguretat pública o bé pels anys de servei desenvolupats al cos. En concret, avui es feia reconeixement públic a una trentena de persones, entre membres de la Policia Local i altres cossos policials, i també treballadors de diferents serveis municipals.

Lliurament de felicitacions
L’acte ha començat amb el lliurament de guardons als tres primers classificats del campionat de Tir que, junt amb altres proves esportives, s’ha celebrat en el marc del Dia de la Policia, i amb el lliurament de plaques i diplomes commemoratius al personal que s’ha jubilat el darrer any.
Després ha tingut lloc el reconeixement i felicitació pública per les actuacions que han destacat en el compliment del servei, o que pel seu risc o eficàcia dels resultats s’han considerat meritòries.
En concret, s’ha posat en valor el treball de col·laboració amb la Policia Local d’un sergent de l’ABP dels Mossos d’Esquadra de Mataró; l’actuació de dos agents de la Policia Local de Mataró i Montornès del Vallès que estant fora de servei van practicar una detenció per danys i furts en vehicles; l’actuació de dos agents del cos per la persecució i detenció del presumpte autor d’un delicte contra la salut pública; la tasca diària dels quatre agents motoristes de la Unitat de Trànsit; la dedicació i implicació d’un agent policia de barri; l’actuació de tres agents de la Unitat de Trànsit en l’extinció de l’incendi d’un habitatge de la Via Europa i evacuació d’una dona i els seus fills menors; la intervenció d’un agent que trobant-se de vacances a Berlín va retenir a l’autor d’un furt fins que va arribar la policia berlinesa; i l’actuació de tres agents davant un intent de suïcidi.


Condecoracions
Aquest any s’ha lliurat la medalla al mèrit professional de primera categoria a Josep Maria Escarré, cap de la Policia Local de Sant Cugat del Vallès; i també a Joan Campmajó i Salvador Grabolosa, cap del Servei d’Espais Públics i tècnic de la Direcció d’Esports de l’Ajuntament de Mataró, respectivament. Aquesta condecoració es reserva a aquells membres del cos que evidencien una dedicació constant al compliment dels deures i també a membres d’altres cossos o persones que hagin destacat per la seva col·laboració amb la Policia Local.
Pel que fa a les medalles al mèrit professional de segona categoria, s’han atorgat a quatre agents, un caporal, un sergent i un sotsinspector de la Policia Local. Aquesta condecoració es destina als membres de la Policia Local que han evidenciat una dedicació constant en el compliment dels deures del seu càrrec, sobresortint pel seu treball diari, responsable i professional.


Mostra
El foyer del TecnoCampus ha acollit una petita mostra que permet fer una repassada a la història de la Policia Local de Mataró, des de la seva creació, al 1875, fins a l’actualitat.
La mostra, que han pogut veure els assistents a l’acte, consta de diferents plafons amb fotografies, alguns del uniformes històrics i vitrines amb documentació i altres elements com plaques i galons.
Xerrada i exhibició de drons


El Dia de la Policia Local ha inclòs també una breu xerrada informativa sobre “Els drons i la seva funcionalitat en matèria de seguretat”, a càrrec de David Garcia, director de l’Escola de pilots de drons ÁreaDron i formador del curs de pilots i operadors de drons en seguretat i emergències de l’Escola de Prevenció i Seguretat Integral de la Universitat Autònoma de Barcelona.


Per finalitzar, ha tingut lloc una exhibició de funcionament i maniobrabilitat de drons.