Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El jurat del Pla d'Impuls al Centre ratifica el veredicte del concurs d'idees

Escoltar

El jurat del Pla d'Impuls al Centre ratifica el veredicte del concurs d'idees

No ha quedat demostrada cap causa d'incompatibilitat ni cap motiu legal que afecti la validesa del veredicte emès el 3 de desembre

El jurat del Pla d’Impuls al Centre de Mataró ha acordat avui ratificar-se en la decisió de declarar guanyador del concurs d’idees el treball titulat “Mataró, ciutat ideal”, de Jordi Henrich, i ha conclòs que no ha quedat demostrada cap causa d’incompatibilitat amb cap membre del jurat ni cap motiu legal que afecti la validesa del veredicte ja emès el dia 3 de desembre.




La decisió s’ha pres amb els vots a favor de tots els membres del jurat (representants del Govern municipal, del Col•legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona, del Gremi d’Hostaleria de Mataró i Maresme, la Unió de Botiguers, l’Associació de Veïns Mataró Centre i tècnics municipals) i les abstencions dels representants dels dos grups de l’oposició que formen part d’aquest òrgan (CiU i ICV-EUiA). No ha participat a la votació el representant del Col•legi d’Arquitectes de Catalunya, Jaume Artigues, sobre el qual es dirimia la presumpta incompatibilitat per tenir relació amb l’arquitecte guanyador del concurs.




El jurat ha pogut valorar diversos documents per prendre la decisió, a més de tenir l’oportunitat de preguntar directament a Jaume Artigues durant la sessió celebrada aquest matí: un informe jurídic sobre el règim d’incompatibilitats, una declaració escrita del guanyador del concurs i un certificat del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.




-L’informe jurídic assenyala que no ha quedat acreditat que els senyors Artigues i Henrich hagin tingut cap relació professional en els últims dos anys, per la qual cosa no concorre causa d’incompatibilitat i, en tot cas, en cas hipotètic, aquesta no afectaria la validesa de la resolució del jurat.




-La declaració escrita de Jordi Henrich assenyala que la darrera feina que va fer amb Jaume Artigues va acabar a l’estiu de 2014 i que mai han estat socis. Henrich assegura que si apareix a la seva web una frase en la que s’afirma una relació professional amb Artigues es tracta d’un error per manca d’actualització.




-El certificat del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya acredita que els esmentats arquitectes no tenen ni han tingut mai cap societat professional conjuntament registrada (totes les societats professionals han d’estar col•legiades) i no han presentat cap treball per visar de forma conjunta en els darrers 10 anys.




L’alcalde ha convocat una Junta de Portaveus a les 12 h per explicar totes aquestes circumstàncies i quina ha estat la decisió final del jurat a tots els grups municipals.