Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El M|A|C i Hotel Elèctric mostren el bon estat de la creació audiovisual local al 7è Mercat del Film

Escoltar

El M|A|C i Hotel Elèctric mostren el bon estat de la creació audiovisual local al 7è Mercat del Film

Els dies 16, 17 i 18 de novembre a Can Gassol es podran veure 25 projectes audiovisuals signats per mataroninsCan Gassol serà de nou l’epicentre de l’audiovisual amb la celebració del Mercat del Film Vol. 7 que organitzen conjuntament el M|A|C de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i el col·lectiu Hotel Elèctric per mostrar tota la producció audiovisual creada per realitzadors i per artistes de la ciutat o produïda a Mataró. Del 16 al 18 de novembre es podran veure propostes amb diferents formats: curtmetratges, documentals, videoclips, spots, animació i videocreació.
El Mercat s’obrirà divendres 16 de novembre a les 20 h amb la projecció de “Bruno”, del mataroní Jordi Estapé. Aquest curtmetratge, produït per 200films i Universitat de Ravensbourne (Londres) narra la història de Bruno, un jove delinqüent d'Alemanya, és enviat a la Catalunya rural durant l'estiu com una última oportunitat de rehabilitació abans de fer els divuit anys. Tot i no conèixer l'idioma, Bruno es trobarà amb l'Albert, una amistat que ho canviarà tot.


 

“Bruno” ha rebut diferents reconeixements com és el cas del Ravensbourne School of Media Award i ha participat a desacatats festivals com el BFI Future Film Labs and Hiive Short of The Month. Després de veure el film hi haurà una conversa amb Jordi Estapé i Francesc Colomer, l’actor principal, conduïda per Judith Vives d’Hotel Elèctric.


 

El gruix de la programació del Mercat del Film Vol.7 serà dissabte 17 de novembre. A partir de les 18.30 h es projectaran 23 projectes de factura mataronina en diferents formats. S’hi veuran websèries, peces de videart, documentals, espots publicitaris, videoclips, vídeos de ficció, entre d’altres, tots ells de curta durada.


 


Acabades les projeccions, pels volts de les 22 h, serà el moment de visualitzar el documental “Josep Palau i Fabre. Retrat cubista”, dirigit per Eloi Aymerich, aquest treball de la productora mataronina Clack que repassa la figura i trajectòria del literat català, trenca el personatge en diferents parts per reconstruir-lo de nou en un retrat més ampli i profund. És un retrat que, seguint els principis del cubisme picassià, mostra les seves diverses facetes, cadascuna associada a una de les seves activitats culturals i literàries i sempre vinculades als llocs on va viure i escriure. Clack va rebre el passat 5 de novembre el Guardó Cultura Mataró a la innovació i emprenedoria de la segona edició de la Nit de la Cultura de Mataró.
Abans de projectar el documental es farà una presentació amb la presència de Maria Choya, directora de la Fundació Palau, Manel Guerrero, comissari de l’Any Palau i Fabre, Joan Salicrú, de la productora Clack i Judith Vives, guionista del documental.
El Mercat del Film Vol. 7 es clourà diumenge 18 de novembre a les 12 h amb la xerrada a càrrec de Jordi Estapé “Producció audiovisual en mans de joves”, un recorregut d’un jove director de cinema.
Tota la programació del Mercat del Film Vol.7 és gratuïta.