Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El M|A|C inaugura l’exposició de “Joan Gelabert o Dalí Júnior. La pintura del futur” a Can Palauet

Escoltar

El M|A|C inaugura l’exposició de “Joan Gelabert o Dalí Júnior. La pintura del futur” a Can Palauet

Ovnis, extraterrestres i art estrambòtic omplen les sales del museu fins al 4 de marçLa regidora de Cultura, Núria Moreno, ha inaugurat, aquest dissabte 27 de gener, a les 12 h, a Can Palauet, l’exposició “Joan Gelabert o Dalí Júnior. La pintura del futur” organitzada pel el M|A|C Mataró Art Contemporani – Direcció de Cultura de l’Ajuntament.

L’exposició, a cura de Toni Hervàs, és una selecció de l’obra de l’artista que inclou pintures i collages sobre els seus mons i passions: els extraterrestres, els ovnis, la fi del món, i les interpretacions oníriques del seu personalíssim imaginari.

Joan Gelabert, o Dalí Júnior com es fa dir, artista i músic del grup “Los Berberechos Blues” és nascut a Mataró el 1954 i compte amb un gruix considerable d’obres pictòriques d’un art estrambòtic, un “trajecte psicodèlic per combinacions estridents de colors purs. Grocs fent comparsa amb forts vermells per anunciar l’apocalipsi mentre plats futuristes xiuxiuegen narracions blanquinoses a sensibles liles sobre albiraments extraterrestres que han tingut lloc”, en paraules del mateix comissari.

L’exposició pretén endinsar el visitant en l’imaginari catastròfic de l’artista que contrasta amb la lluminositat i color de la seva obra. Un passeig pel seu caos, la seva manera surrealista de viure i d’interpretar la realitat que defineix com “l’escenari d’un argument de còmic de ciència ficció distòpic.”

L'exposició podrà visitar-se del 27 de gener al 4 de març a les sales d’exposicions de Can Palauet de dimarts a dissabte, de 17 h a 20 h i diumenge, d’11 h a 14 h. També s’hi realitzarà una visita comentada a càrrec d’Antoni Hervàs, comissari de l’exposició, el 10 de febrer a les 19 h.