Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nou Casal Municipal de la Gent Gran de La Llàntia s’inaugura i Mataró celebra el Dia Internacional de la Gent Gran

Escoltar

El nou Casal Municipal de la Gent Gran de La Llàntia s’inaugura i Mataró celebra el Dia Internacional de la Gent Gran

L’equipament s’inaugura el proper 29 de setembre, a les 17 h

El nou Casal Municipal de la Gent Gran de La Llàntia s’inaugurarà el proper dissabte 29 de setembre, a partir de les 17 h, amb una visita oberta a tota la ciutadania de les instal•lacions, també hi haurà parlaments institucionals i actuacions a càrrec de diferents grups artístics de l’Associació de Gent Gran de La Llàntia. A banda d’aquesta inauguració, Mataró també celebrarà el Dia Internacional de la Gent Gran (1 d’octubre) amb un acte a la Nau Gaudí, el proper 2 d’octubre a les 18 h, on es llegirà el Manifest de la Gent Gran i es farà un recital poètic.

El nou Casal Municipal de la Gent Gran de La Llàntia, situat a la plaça de la Flor n. 11, davant del carrer de la Boixa, compta una superfície útil de 241 m² i disposa d’un espai per a la tècnica informadora; una sala gran polivalent; un despatx; una sala de formació i tallers; una sala d’informàtica; una cuina; un magatzem i serveis sanitaris. Les obres van començar el febrer del 2018 i han tingut un cost de 165.448 € que han estat finançats per la Diputació de Barcelona.Fins ara, les 186 persones usuàries d’aquest equipament feien les seves activitats en un local situat al número 69 del carrer Nou de la Mercè que per les dimensions era insuficient per atendre aquest volum de persones i per la diversitat d’activitats que s’ofereixen. Aquest espai es continuarà utilitzant com espai de biblioteca-sala de lectura i una sala polivalent per a activitats formatives que requereixin més concentració.En el Casal Municipal de la Gent Gran de La Llàntia es realitzaran un seguit d’activitats pensades per afavorir la integració de les persones grans, la seva participació activa i la promoció del voluntariat. Algunes d’aquestes activitats formen part del projecte municipal i d’altres són promogudes per l’Associació de Gent Gran de La Llàntia.
Dia Internacional de la Gent Gran

El Dia Internacional de la Gent Gran és el proper 1 d’octubre i Mataró ho commemorarà amb un seguit d’actes. El primer i acte central serà el 2 d’octubre, a la Nau Gaudí, quan a partir de les 18 h es llegirà el Manifest de la Gent Gran que va ser elaborat pel Consell Municipal de la Gent Gran el 2017. A continuació està previst que es porti a terme un recital poètic.

La celebració també comptarà amb un programa especial de “L’hora de la Gent Gran” el proper 11 d’octubre, a les 18h. El programa radiofònic s’emetrà per a l’ocasió en el canal de televisió de Mataró Audiovisual. Per últim, el 16 d’octubre es portarà a terme la inauguració del 17è cicle d’activitats formatives per a la gent gran amb una conferència sobre primers auxilis a càrrec de Creu Roja. Aquesta activitat es farà al nou Casal Municipal de la Gent Gran de La Llàntia.

Mataró compta amb una xarxa de 10 Casals Municipals de la Gent Gran a diferents punts i barris de la ciutat.

Els casals municipals de la gent gran són serveis diürns de promoció del benestar de la vellesa mitjançant el foment de la convivència i les relacions personals. Ofereixen una programació de tallers formatius, sortides culturals i activitats lúdiques. En els casals de Cerdanyola, Rocafonda, el Parc i Cirera, de dilluns a divendres, també s’ofereix servei de menjador amb un menú equilibrat nutricionalment a un preu assequible.
Per gaudir d’aquests serveis només cal ser major de 60 anys o major de 52 anys i beneficiari del subsidi d'atur o pensionista.