Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Pla de millora urbana del sector Maresme-Toló preveu transformar el sòl industrial de l’antic concessionari Prades

Escoltar

El Pla de millora urbana del sector Maresme-Toló preveu transformar el sòl industrial de l’antic concessionari Prades

El sector, que passarà a ser principalment residencial, s’integrarà a la ciutat amb la reurbanització dels carrers de Juan José Navarro, de Toló i el Camí Ral

L’Ajuntament de Mataró està treballant en la proposta de transformació dels sòls industrials en desús del sector Maresme-Toló, comprès entre el Camí Ral, els carrers de Toló i de Juan José Navarro i l’avinguda del Maresme, on s’ubicava l’antic concessionari Prades. El Pla de millora urbana de l’àmbit preveu edificar habitatges amb locals per a ús terciari-comercial i mantenir una reserva mínima del 42% per a sòl públic, guanyant espai per als vianants amb la reurbanització dels carrers del voltant i amb un nou parc urbà que acostarà la ciutat al mar.
La regidora d’Urbanisme, Desenvolupament Econòmic i Cultura, Núria Moreno, va presidir ahir al vespre una reunió informativa als veïns per explicar els detalls sobre la transformació de l’àmbit. La Junta de Govern Local va aprovar inicialment el Pla de millora urbana del sector Maresme-Toló el passat 25 de juliol. Un cop s’hagi donat per tancat el període d’informació pública, el document es presentarà al Ple municipal per a l’aprovació provisional. El tràmit final d’aprovació definitiva depèn de la Comissió d’Urbanisme de Barcelona de la Generalitat.


Integrat a la ciutat i connectat amb el mar
El nou planejament de l’àmbit està en la línia d’actuacions urbanístiques anteriors fetes per l’Ajuntament amb l’objectiu d’acostar la ciutat al mar tot endreçant la façana litoral.
El Pla de millora preveu integrar el sector a la ciutat mitjançant la reurbanització dels carrers que l’envolten. Tot i que el projecte d’urbanització acabarà de concretar l’aspecte dels vials, la previsió és que el carrer de Juan José Navarro gairebé dobli amplada (dels 10 metres actuals a 15 metres d’ample i 3 més d’espai públic sota els porxos dels edificis) i que el carrer de Toló també guanyi espai per als vianants gràcies a les futures construccions porxades.
La proposta planteja la projecció de tres cossos lineals d’edificis d’habitatges disposats en forma d’U amb façana als carrers de Juan José Navarro, de Toló i Camí Ral, amb diferents alçades adaptades a cada vial. Els edificis configuren un pati obert d’ús privatiu que s’obre a un parc urbà públic que arriba fins a l’avinguda del Maresme. El sostre màxim per a habitatge és de 7.858,25 m², un 30% del qual serà habitatge protegit. Es preveu un mínim de 1.500 m² de sostre terciari i comercial.
L’Ajuntament estudia destinar a equipament per al barri el sòl corresponent al 10% de l’aprofitament urbanístic que s’obtindrà per cessió gratuïta en el procés de reparcel·lació del sector, i poder atendre així les demandes veïnals per disposar d’un nou casal de la gent gran.