Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova una modificació del pressupost que permetrà fer noves inversions per valor d'1,4 milions d'euros

Escoltar

El Ple aprova una modificació del pressupost que permetrà fer noves inversions per valor d'1,4 milions d'euros

També s'habilita crèdit per al major increment retributiu dels treballadors públics que preveu la Llei de Pressupostos de l'Estat

El Ple va aprovar ahir, 5 de juliol, una modificació del Pressupost Municipal 2018 per un import global 4.711.269,96 € que, entre altres qüestions, permet afrontar noves inversions com ara destinar més de 300.000 € a l’adquisició d’habitatge social o 275.000 € a la finalització de la segona fase de reurbanització de la ronda de Miguel de Cervantes. 

 


La modificació pressupostària també permet habilitar crèdit per valor de 125.000 € per al major increment retributiu dels treballadors públics que preveu la Llei de Pressupostos de l’Estat -estava pressupostat preveu un increment de l’1,5 % i a partir de juliol serà de l’1,75 %- i per a altres necessitats en el capítol I. Aquestes noves necessitats es financen amb sobrant de crèdit a la partida d’interessos –són inferiors als previstos en el pressupost-.

 


Aquesta modificació també comporta l’adequació de les partides pressupostàries per distribuir els 500.000 € dels pressupostos participatius a les propostes que van resultar guanyadores del procés.

 


La modificació del pressupost va ser aprovada amb els vots a favor del PSC, C’S i PP; les abstencions de CiU, ERC, PxC, ICV-EUiA i les regidores no adscrites; i els vots en contra de CUP i VOLEMataró.

 




Noves inversions




L’Ajuntament té previst de fer noves actuacions per valor d’1.427.810,12 € finançades amb nou endeutament. Per fer front a aquest nou endeutament, però, no es sol•licitarà cap crèdit perquè s’aplicarà el romanent de tresoreria de l’exercici 2017.

 


Les noves inversions previstes finançades amb aquesta modificació pressupostària seguiran prioritzant les polítiques d’habitatge. Així doncs, es destinaran 301.306,38 € a l’adquisició d'habitatge social i 60.000 € al fons de foment a la rehabilitació. Entre la resta d’actuacions previstes hi ha un augment de l’aportació a la segona fase de reurbanització de la ronda Miguel de Cervantes per finalitzar el projecte (275.000 €); una aportació al projecte d’instal•lació de la xarxa de clavegueram i millores de les vies públiques a la urbanització Les Sureres (375.000 €, corresponents al 10 % del cost total del projecte -la resta prové de contribucions especials a càrrec dels veïns de la urbanització-); un augment d’aportació per a la climatització del Museu de Mataró Can Serra (199.000 €) i de la piscina municipal (30.000 €); l’adquisició de dos vehicles híbrids per a la Policia Local (65.000 €); o l’aportació a la signatura biomètrica per a l’adaptació de l’Ajuntament a l’administració electrònica i poder complir amb el propòsit de zero papers (30.000 €).