Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova una proposta de resolució perquè l’Ajuntament reclami la llibertat dels presos polítics

Escoltar

El Ple aprova una proposta de resolució perquè l’Ajuntament reclami la llibertat dels presos polítics

El Ple municipal va aprovar ahir una proposta de resolució presentada pel grup municipal d’ERC-MES perquè l’Ajuntament reclami la llibertat dels presos polítics amb la instal·lació d’un llaç groc al balcó.
La proposta es va aprovar amb els vots favorables de CiU, ERC-MES, VOLEMataró, CUP, ICV-EUiA i la regidora no adscrita. Els grups municipals del PSC, C’s, PPC i PxC van votar-hi en contra. El text íntegre aprovat és el següent:
“El Ple del passat mes de novembre de 2017 va aprovar una proposta de resolució amb el següent acord:
PRIMER. L’Ajuntament de Mataró penjarà de forma permanent a la seva balconada una pancarta que exigeixi la llibertat dels presos polítics: Sànchez, Cuixart, Romeva, Turull, Rull, Forn, Mundó, Borràs, Bassa i Junqueras.
El Govern de la ciutat ha incomplert aquest acord sense donar cap explicació al respecte i sense contestar tampoc el requeriment per escrit que se’ls va fer via registre municipal.
En aquests moments, passada ja la campanya electoral i mantenint-se la situació de presó preventiva pel vicepresident Oriol Junqueras, pel conseller Joaquim Forn i pels presidents d’Òmnium Cultural i Assemblea Nacional. Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, entenem que cal continuar fent els esforços que calgui per tal de no normalitzar una situació injusta i molt discutida, no només socialment, sinó també per part de diferents col•lectius de juristes catalans, espanyols i sobretot estrangers.
Alguns ajuntaments, com el de Barcelona per exemple, han arribat a un acord entre el Govern i els Grups Municipals per tal de penjar un llaç groc a la façana de l’Ajuntament per reclamar la llibertat dels 4 empresonats.
Un acord que es fonamenta en el convenciment que el llaç groc no representa l’independentisme, sinó que vol representar els drets humans i la voluntat d’alliberar persones injustament empresonades.
Pels motius exposats, el GM d’ERC-Mov.Esquerres, proposa al Ple de l’Ajuntament de Mataró els ACORDS següents:
PRIMER. L’Ajuntament de Mataró penjarà de forma permanent a la seva balconada un llaç groc per recordar els empresonats i per reclamar la seva llibertat. El llaç tindrà unes dimensions mínimes de 100 cm d’altura i 40 cm d’amplada, per tal de garantir la seva visualització”.