Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova una Proposta de resolució sobre les queixes pels busos interurbans a Barcelona i a Bellaterra

Escoltar

El Ple aprova una Proposta de resolució sobre les queixes pels busos interurbans a Barcelona i a Bellaterra

El Ple de l’Ajuntament va aprovar dijous passat, 13 de desembre, una Proposta de resolució presentada pel grup municipal de CiU amb el suport d’ERC en referència al servei de transport interurbà de passatgers entre Mataró i Barcelona i també sobre la línia C5 a Bellaterra.




La proposta es va aprovar per unanimitat dels regidors presents a la sessió plenària. El text íntegre és el següent:




“El degoteig d’informacions sobre les deficiències del servei de transport de passatgers de l’Empresa Casas és constant. Dia si i dia també, els usuaris (persones de totes les edats que van a treballar o a estudiar amb aquest mitjà de transport públic) manifesten les seves queixes per un servei que no els proporciona els mínims que consideren imprescindible. La mateixa circumstància afecta els usuaris de la línia C5 a Bellaterra.




Mentiríem si diguéssim que aquest és un problema que s’ha originat fa poques setmanes. El cert és que fa temps que dura i les queixes no paren de produir-se. Però també és veritat que per solucionar els problemes solament hi ha un mètode: afrontar-los i treballar per resoldre’ls.




Durant el mandat de l’alcalde Joan Mora aquest problema va generar una tensa relació de l’Ajuntament amb els responsables de la Generalitat que gestionen aquest servei públic. Els escrits, les reunions i els treballs en comú van fer que la Generalitat es veiés obligada a renovar part de la flota i incloure la línia dins el projecte de Bus-Exprés. Això, insistim, no va ser el resultat d’un gest altruista del Govern de Catalunya, que és qui en té les competències, sinó de la pressió que va generar el Govern de la ciutat.




Ens agradaria equivocar-nos, però molt ens temem que la política de l’actual Govern de la ciutat no passa per solucionar els problemes d’aquests ciutadans, ni ens consta (com a mínim no s’han explicat com correspondria) que el Govern de l’alcalde Bote estigui treballant en aquesta línia, que no és altra que defensar els drets i la seguretat dels nostres conciutadans.




Com que el problema persisteix, el grup municipal de CiU proposa al Ple l’adopció dels següents acords:




1. En el període màxim de 8 dies a partir de l’aprovació d’aquesta PdR, el Govern municipal donarà compte de tots els escrits i reunions que ha mantingut amb els responsables de la Generalitat (descrivint dia, lloc i interlocutor) per solucionar el problema del bus de l’Empresa Casas.




2. Igualment, en el període màxim de 8 dies a partir de l’aprovació d’aquesta PdR, el Govern municipal donarà compte de tots els escrits i reunions que ha mantingut amb els responsables de la Generalitat (descrivint dia, lloc i interlocutor) per solucionar el problema del bus de la línia C5 a la UAB.




3. El Govern lliurarà als grups municipals la documentació dels acords amb els responsables de la Generalitat en el termini màxim de 8 dies a partir de l’aprovació d’aquesta PdR.




4. En cas que no s’hagin produït o no s’hagi rebut una resposta satisfactòria pel bon funcionament del servei, el Govern municipal demanarà una reunió urgent amb els responsables del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya per trobar una sortida viable i efectiva a la problemàtica que afecta molts ciutadans i ciutadanes de Mataró.




5. En el cas que la situació no es resolgui en un termini de 30 dies posteriors a les reunions urgents descrites a l'acord 4, el Govern i els Grups Municipals es reserven de poder fer les accions que considerin oportunes tant en front de la concessionària, com de la pròpia Generalitat de Catalunya”.