Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El programa escolar BarçaKids de la Fundació FCB fa servir l’esport, el joc i la participació per fomentar valors positius

Escoltar

El programa escolar BarçaKids de la Fundació FCB fa servir l’esport, el joc i la participació per fomentar valors positius

Alumnes de 10 escoles de la ciutat participen en aquestes jornades fins al 16 de febrer al Centre Cívic MolinsLa regidora d’Esports, Marisa Merchán, i el regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, han assistit avui, 13 de febrer, a una de les jornades del programa escolar BarçaKids de la Fundació Futbol Club Barcelona (FCB) que es porten a terme al Centre Cívic Molins. Des del passat 31 de gener i fins al 16 de febrer, alumnes de 10 escoles de la ciutat participaran en aquestes jornades que volen fomentar i consolidar el sistema de valors dels infants per mitjà dels principis pedagògics de l’esport i del joc i de la participació activa i inclusiva. 
Els prop de 600 escolars que han participat són de les següents escoles: Camí del Cros; Anxaneta; Germanes Bertomeu; Rocafonda; GEM; Vista Alegre; Àngela Bransuela; Marta Mata; J. Manuel Peramàs i Cirera.


Desenvolupament de la jornada
Els alumnes realitzen, durant una jornada i de la mà dels educadors Barçakids, un programa d'activitats lúdiques, educatives i esportives centrat en quatre fases teòriques i pràctiques que es desenvolupen al Centre Cívic Molins i a la pista poliesportiva del carrer de Maria de Déu dels Àngels. Primer, els educadors expliquen als infants què són els valors. Tot seguit els posen en pràctica mitjançant el joc i l’esport, i la jornada es clou amb una reflexió final sobre els valors. L’objectiu és promoure en els infants l’anàlisi i el coneixement d’hàbits i actituds que generin canvis que els ajudin a créixer a nivell personal i col•lectiu amb l’esport com a eix motivacional.
La Fundació del Futbol Club Barcelona, creada l’any 1994, és l’entitat a través de la qual el FCB vehicula la seva Responsabilitat Social Corporativa. Tots els projectes que es desenvolupen des de la Fundació s’emmarquen dins dels seus quatre pilars: la utilització de l’esport com a eix vertebrador; el foment de l’educació i els valors positius de l’esport; la infància i la joventut com a beneficiaris objectius i la projecció de la vessant social del FC Barcelona. La Fundació, dins del seu programa marc, Esport i Valors, ha desenvolupat el programa Barçakids.