Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Protocol per baixes temperatures estarà actiu durant el cap de setmana

Escoltar

El Protocol per baixes temperatures estarà actiu durant el cap de setmana

L’Ajuntament desactiva el Pla d’Actuació Municipal per Nevades un cop superat el risc de neu

L’Ajuntament ha desactivat el Pla d’Actuació Municipal per Nevades inclòs al DUPROCIM (Document Únic de Protecció Civil Municipal) un cop superat l’episodi de possibilitat de neu al Maresme. Durant el cap de setmana, però, els termòmetres es mantindran molt baixos, possiblement per sota dels 0 graus. Per aquest motiu, ahir a les 20 h es va activar el Protocol per baixes temperatures, amb mesures preventives que estaran en marxa com a mínim fins dilluns.
El protocol per baixes temperatures està coordinat pel Servei de Protecció Civil. També en formen part els serveis municipals de Policia Local, Espais Públics, Benestar Social, Salut Pública, Atenció Ciutadana, Projectes Transversals i Participació, Comunicació, les direccions municipals de Cultura, Esports, Promoció Econòmica i Ensenyament, i Aigües de Mataró; així com els Serveis d’Atenció Primària del Consorci Sanitari del Maresme i l’Institut Català de la Salut, i Creu Roja de Mataró.
Cada servei activa les mesures que té establertes pel protocol. Per exemple, en el cas de Creu Roja, s’ha habilitat a l’alberg municipal de Can Soleret l’espai necessari per atendre persones sense sostre que necessitin passar la nit. En concret, s’habiliten 12 places, i funcionarà de 22 a 8 h. En coordinació amb Policia Local s’ofereix aquest servei a les persones que passen la nit a la ciutat en aquestes circumstàncies. A aquelles que rebutgin utilitzar els dispositius d’allotjament, Creu Roja els oferirà el "kit pernocta" per garantir-los una protecció mínima davant el fred.
El Servei d’Espais Públics tanca el sistema de reg de les zones verdes per evitar el trencament de les canalitzacions i la formació de plaques de gel; evita netejar amb aigua la via pública i té a punt les reserves de sal suficient per actuar davant possibles glaçades. Aigües de Mataró té la directriu de tancar el sistema de funcionament de les fonts ornamentals.
Per la seva part, el Servei de Benestar Social ja ha activat també el protocol d’avisos per fer arribar els consells de protecció davant situacions de fred intens als 1.626 usuaris del servei de teleassistència i als 1.075 usuaris de les empreses d’atenció domiciliària del municipi. A més, des de l’Agència d’Atenció a les Persones amb Dependència es fan trucades de seguiment a les persones més vulnerables i fràgils (un total de 385 persones comptabilitzades), principalment gent gran que viu sola i amb malalties cròniques, a les quals es fan arribar consells i recomanacions.


Consells d'autoprotecció a la població
L’Ajuntament recomana a la població que es mantingui informada sobre l’evolució de les condicions meteorològiques i segueixi els consells de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya davant situacions d’onada de fred i baixes temperatures.
Especialment s’aconsella evitar els canvis sobtats de temperatura i estar pendent sobretot de les persones grans, els nadons i infants, i les persones amb problemes respiratoris; vestir-se amb roba adient per al fred si s’ha de sortir de casa i protegir-se cara i cap.