Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Capgrossos de Mataró descarreguen la torre de 9 amb folre i manilles per segona vegada a la història a la ciutat

Escoltar

Els Capgrossos de Mataró descarreguen la torre de 9 amb folre i manilles per segona vegada a la història a la ciutat

Castellers de Vilafranca i Minyons de Terrassa han estat les colles convidades en la Diada Castellera de Les Santes 2018, en què s'han vist quatre castells de gamma extra

Capgrossos de Mataró, Minyons de Terrassa i Castellers de Vilafranca han protagonitzat avui una Diada Castellera de Les Santes on s’han pogut veure quatre castells de gamma extra: una torre de 9 amb folre i manilles de cada colla –en el cas dels Minyons només carregada- i un 9d8f dels egarencs. Els blaus han completat l’actuació amb un 3d9f i un 4d9f, construccions per les quals també han optat els verds. En el cas dels malva, a més a més dels dos gammes extra han completat un 3d9f.

 


Abans de l’inici de la Diada Castellera a la plaça de Santa Anna, la colla castellera mataronina ha fet un pilar de 5 a la plaça de Santa Maria en record de la jove castellera Mariona Galindo, que va morir fa 12 anys.

 


La jornada a la plaça de Santa Anna ha començat a les 12 h amb els tradicionals pilars d’entrada de cada colla. En la primera ronda, els Capgrossos han aconseguit el 3d9f, construcció que també han descarregat els Castellers de Vilafranca. Els Minyons de Terrassa han encetat l’actuació amb un gamma extra: el 9d8 amb tres enxanetes.

 


En la segona ronda les tres colles han portat a plaça el mateix castell de gamma extra: la torre de 9 amb folre i manilles. Els primers en descarregar-la han estat els Capgrossos, que han completat aquesta construcció per segona vegada a la història a Mataró, després d’haver-ho aconseguit en la Diada Castellera de Les Santes 2017. Tot seguit s’ha pogut veure la torre dels verds i, per últim, la dels Minyons, que només han pogut carregar-la.

 


En la tercera ronda, els Capgrossos han fet dos intents desmuntats del 5d9f i, finalment, han optat per un 4d9f, construcció que també han descarregat els Castellers de Vilafranca. Els egarencs han optat pel 3d9f. En la ronda de pilars, els blaus han fet un pilar de 6 i, els verds, un pilar de 7 amb folre.

 


La Diada Castellera de Les Santes ha finalitzat amb els tradicionals pilars de comiat que les tres colles han fet de manera simultània.