Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els ciutadans que aporten el seu habitatge a la Borsa de Lloguer Social Municipal tenen subvencionat l’IBI

Escoltar

Els ciutadans que aporten el seu habitatge a la Borsa de Lloguer Social Municipal tenen subvencionat l’IBI

També tenen bonificacions en la plusvàlua



L’Ajuntament de Mataró ha aprovat les subvencions per al pagament de l’Impost de Béns Immobles (IBI) d’aquells habitatges que formen part de la Borsa de Lloguer Social Municipal. A més de fins al 100% de la bonificació de l’IBI, els propietaris que aporten els seus habitatges a la Borsa de Lloguer Social Municipal també tenen bonificacions en l’impost municipal sobre l’increment de valor de terrenys de naturalesa urbana (plusvàlua) en casos d’adquisició per mitjà d’herència. 




La Borsa de Lloguer Social Municipal és un servei gratuït ofert per l’Oficina Local d’Habitatge que fa de mitjancer entre propietaris que disposin d’habitatges buits i possibles llogaters amb dificultats per accedir a un habitatge a preu de mercat. L’objectiu és augmentar el parc d’habitatges de lloguer a preus assequibles i a la vegada donar facilitats als propietaris que vulguin llogar el seu pis amb seguretat i sense complicacions.




Actualment aquesta borsa gestiona 60 habitatges però l’objectiu és ampliar-la per així contribuir a un accés a l’habitatge per a tothom.