Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els mataronins han triat les quatre propostes guanyadores dels pressupostos participatius 2018

Escoltar

Els mataronins han triat les quatre propostes guanyadores dels pressupostos participatius 2018

En la votació final, que va acabar el 22 de febrer, hi han participat 1.811 ciutadansEls pressupostos participatius han finalitzat amb la darrera fase que era la votació popular, del 2 al 22 de febrer, de les 12 propostes finalistes. Durant aquests 20 dies, 1.811 ciutadans han votat al web www.decidimmataro.cat les propostes que preferien fins a arribar als 500.000 € màxim. 
Les propostes triades pels ciutadans, per ordre de votació, són les següents:
1.-Arreglar forats de les voreres: El Pla Director per la millora, pavimentació i reurbanització dels carrers de Mataró contempla, entre d’altres actuacions, arranjar les voreres malmeses per l’acció de les arrels dels arbres que provoquen el trencament i l’aixecament d’aquestes i el seu entorn. Aquesta proposta proposa actuar en aquestes voreres segons detecció.

Pressupost: 250.000 €
2.-Millorar la plaça de Santa Anna perquè sigui més agradable: instal•lar sis bancs de pedra, sis jardineres rodones de fossa i una font amb quatre sortidors d’aigua potable.

Pressupost: 34.500 €
3.-Instal·lació de tendals per evitar l’exposició solar en escoles i escoles bressol: Instal•lar tendals, cortines i/o làmines als vidres en sis escoles bressol (Figueretes, Cerdanyola, Menuts, Tabalet, La Llàntia i Elna) i dues escoles (Antonio Machado i Montserrat Solà).

Pressupost: 110.000 €
4.-Renovació dels jocs d’exterior dels patis escolars amb propostes de moviments, cooperatives i imaginatives: Subministrament i col•locació de jocs infantils didàctics i pedagògics a nou escoles (Tomàs Viñas, Camí del Mig, Germanes Bertomeu, Josep Montserrat Cuadrada, Peramàs, Angeleta Ferrer, Camí del Cros, Cirera i Torre Llauder).

Pressupost: 65.576 €
La suma d’aquests quatre projectes ascendeix a 460.076 € però la següent proposta escollida, per ordre de votació, és la construcció de 4 espais tancats per a la lliure circulació de gossos amb un pressupost de 122.720 €. Segons el procediment de funcionament dels pressupostos participatius no hi ha cap altre proposta que es pugui fer perquè totes superen els 39.924 € de romanent.
La Comissió Especial d’Organització es reunirà properament per valorar tot el procés d’aquesta primera edició dels Pressupostos Participatius i decidir consensuadament el destí d’aquest romanent de 39.924 €.
Enquesta de satisfacció i valoració
A partir d’avui, 26 de febrer, els ciutadans poden respondre una enquesta de satisfacció a través de la plataforma www.decidimmataro.cat per millorar aquelles qüestions del procés que s’han detectat en aquesta primera campanya de pressupostos participatius a Mataró.