Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els museus i sales d’exposicions municipals amplien horaris

Escoltar

Els museus i sales d’exposicions municipals amplien horaris

A partir de l’1 de juny els cinc equipaments municipals obriran també els dissabtes al matí

Els museus i sales d’exposicions municipals amplien els horaris de visita al públic a partir de l’1 de juny. Aquesta ampliació, que s’està treballant des de fa mesos, coincideix amb l’aprovació al darrer Ple municipal de maig d’una Proposta de resolució presentada pel grup municipal d’ERC-MES per tal que l’Ajuntament millorés la promoció museística i estudiés la manera de flexibilitzar els horaris d’obertura dels equipaments.


 
D’aquesta manera Can Serra Història de la ciutat, les sales d’exposicions de Can Palauet i la Nau Gaudí obriran tres hores més a la setmana, concretament els dissabtes d’11 a 14 h, mentre que Can Marfà Gènere de Punt i Ca l’Arenas Centre d’Art augmenten en sis hores els seus horaris, obrint també els dijous de 17 a 20 h i els dissabtes d’11 a 14 h. 


 


Amb aquests canvis els equipaments municipals s’acosten als estàndards d’obertura dels museus en l’àmbit nacional i s’equilibren els interessos entre el públic local i els visitants. El canvi es produeix després d’una avaluació de les estadístiques de públic dels cinc espais, analitzats segons procedències i franges horàries. A partir d’ara ja no hi haurà distinció entre horari d’estiu i horari d’hivern.


 


Els cinc equipaments museístics obriran fora de l’horari habitual si es fa reserva prèvia. Aquest servei s’ofereix a les escoles, centres educatius reglats i no reglats i grups de persones a partir de 20. Els tallers educatius i familiars se segueixen duent a terme amb la mateixa regularitat.
Nous horaris d’obertura
-Can Serra Història de la ciutat. Museu de Mataró, Sales d’exposicions de Can Palauet i Nau Gaudí. Col·lecció Bassat:
De dimarts a divendres de 17 a 20 h

Dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h

Diumenges i festius 12 d’octubre, 1 de novembre, 6 i 8 de desembre, d’11 a 14 h


 

-Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró i Ca l’Arenas Centre d’Art. Museu de Mataró
Dijous i divendres de 17 a 20 h

Dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h

Diumenges i festius 12 d’octubre, 1 de novembre, 6 i 8 de desembre, d’11 a 14 h


 


A partir del 15 de juny, l’horari de la visita de la vil•la romana de Torre Llauder passa a ser de tardes, tal com s’ha fet els darrers anys, i també es tornen a oferir visites en anglès i francès.