Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els productes de temporada són els protagonistes de la 34 Exposició de Bolets del Maresme i la Fira de Tardor

Escoltar

Els productes de temporada són els protagonistes de la 34 Exposició de Bolets del Maresme i la Fira de Tardor

La plaça de l’Ajuntament acollirà la 34 Mostra de Bolets del Maresme del 10 al 18 de novembre i la Fira de Tardor els dies 17 i 18 de novembre

Una vegada més la plaça de l’Ajuntament serà l’espai on es podrà veure i degustar productes de temporada. Del 10 al 18 de novembre se celebra la 34ª Exposició de Bolets del Maresme mentre que el 17 i 18 de novembre es farà una nova edició de la Fira de Tardor. 
Mostra de Bolets


L’exposició, que pot arribar a aplegar més de 100 espècies diferents, pretén ser una mostra representativa de la diversitat de bolets del Maresme a inicis de novembre. Organitzada per la Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró i la Delegació de la Serralada Litoral Central (ICHN), podrà visitar-se de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 15 a 19 h i dissabtes i diumenges de 10 a 21 h. S’hi podrà veure els bolets i també diferents panells informatius sobre les principals característiques d’aquests singulars organismes i el paper que juguen al medi natural, per aprendre a respectar-los, amb un programa específic per a famílies i escolars.


 


L’exposició començarà amb la tradicional sortida a buscar bolets del dia 10 de novembre al matí a càrrec de voluntaris que després seleccionaran i classificaran amb l’ajuda dels experts de la Delegació i el Dr. Jaume Llistosella (Universitat de Barcelona) i que es podran veure després a la carpa de la plaça de l’Ajuntament.


 


Al voltant de la Mostra s’organitzen diferents activitats relacionades. El 25 de novembre a les 12 h a Can Boet es farà l’activitat familiar “Esclats de vida a la tardor: els bolets” per tal de conèixer el paper vital dels bolets dins els boscos del Maresme. El dia 11 a les 12 h a Can Serra del Museu de Mataró podran escoltar els contes i llegendes de “Les veus del Parc del Montnegre i el Corredor” i està inclòs dins el programa d’activitats "Viu el Parc" del Montnegre i el Corredor, que organitza la Diputació de Barcelona, amb la col•laboració del Centre de Documentació del Parc del Montnegre i el Corredor a Mataró.


 


De dilluns a divendres, diversos grups escolars faran visites guiades a l’exposició i també realitzaran tallers sobre el tema. Els tallers es faran a Can Serra. Museu de Mataró (El Carreró, 17), del 12 al 16 de novembre, i a Can Boet. Centre de Patrimoni Arqueològic i Natural (carrer de Pablo Iglesias, 83), del 19 al 23 de novembre.


 


L’any passat més de 7.000 persones van passar per la carpa per observar els prop de 1.400 bolets recollits per a l’exposició.


 


Totes les activitats són gratuïtes excepte els tallers per a les escoles.
Fira de Tardor


La Fira Tardor està dedicada a la venda de productes elaborats artesanalment com formatges, mel, embotits, coques, xocolates, castanyes, bolets, sabons naturals, titelles, bijuteria, cuir i minerals, entre d’altres . Les parades estaran obertes de 10 h a 21 h, i s’han programat activitats d’animació i tallers infantils, tastets i demostracions d’oficis, tot pensat per a un públic familiar.


 


La Fira de Tardor 2018 està organitzada per Mercats d’Abans amb la col•laboració de l’Ajuntament de Mataró.