Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Reis d'Orient porten la il·lusió i els bons desitjos a Mataró

Escoltar

Els Reis d'Orient porten la il·lusió i els bons desitjos a Mataró

41.000 persones s'han apropat a veure la Cavalcada en els prop de 5 km de recorregut

Els Reis d’Orient han tornat un any més a Mataró acompanyats de la seva màgia davant l’expectació de petits i grans. La Cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient ha aplegat novament milers de persones als carrers de la ciutat –l’assistència ha estat de 41.000 persones– que han pogut viure de prop la desfilada de les 30 comparses i 21 carrosses.

 


La Cavalcada ha sortit a les 17.30 h des de la plaça de Puerto Rico i ha fet el seu recorregut habitual. La desfilada, concebuda com un veritable espectacle mòbil, s’ha dividit en 5 grans blocs: l’obertura, el seguici del Rei Blanc, el seguici del Rei Ros, el seguici del Rei Negre i el tancament, un relat perfecte coordinat per Antoni Blanch, director artístic, i amb la col·laboració de Carme Buscà i Marta Domingo.

 


L’obertura l’han format la comparsa de ballarines de l’Escola de Dansa Almudena Asrai, seguides de les carrosses dels Missatgers Reials i l’Oca.

 


Anunciant el Rei Melcior, un espectacular drac ha dansat entre els assistents a ritme dels músics de Tutuka que han donat pas a la carossa del Rei Melcior, seguida per ballarines de dansa del ventre. El Vaixell amb els seus pirates, el Tren i la carrossa dels Contes han tancat el seguici del Rei blanc.

 


La desfilada ha continuat amb la carrossa del Rei Gaspar, precedida de nou per un majestuós drac i els músics de Sarraima. La comparsa de dansa Bollywood, la carrossa dels Arlequins, l’Avió, en Santi de la Fundació El Maresme i la de les Joguines han completat el seguici.

 


Finalment, ha arribat el Rei Baltasar amb el darrer drac gegant i els seus músics, seguit per un cos de ball de l’Associació de dones Tambacounda. La carrossa de l’ONCE, l’Iceberg i el Tramvia també formaven part del seu seguici.

 


Els Carboners, l’Escala dels Bombers i els Regals han estat el pas final de la Cavalcada, que ha omplert de nou Mataró de llum i colors.

 


En arribar davant l’Ajuntament, els Reis d’Orient han estat rebuts, un per un, per la regidora de Cultura, Núria Moreno, que els ha lliurat diferents regals: un plànol i la clau de la ciutat al Rei Melcior perquè puguin entrar a totes les cases; unes mantes, amb motiu de la tradició en gènere de punt de Mataró, al Rei Gaspar; i raïm al Rei Baltasar, en record del vi que l’antiga ciutat romana d’Iluro elaborava per enviar a les tropes.

Un espectacle del Circo Italiano a la porta de l’Ajuntament ha donat pas als discursos de Ses Majestats i de l’alcalde, David Bote, que des del balcó de l’edifici consistorial han saludat i adreçat unes paraules als nens i nenes.

 


L’alcalde ha demanat als Reis que deixin a cada casa treball, salut, respecte, civisme i, sobretot, un bon grapat d’alegria, de pau i d’amor; i ha demanat als infants que recordin deixar alguna cosa de menjar per a Ses Majestats i també que comparteixin les joguines que els deixin per multiplicar la diversió. Per la seva banda, els Reis han posat en valor l’acolliment de tots aquells qui s’han trobat al llarg del camí que han fet des de l’Orient i han agraït la rebuda i la col·laboració de tots els qui han fet possible la cavalcada.

 


Després dels discursos, els Reis s’han adreçat a la carpa de la plaça de Santa Anna per explicar als nens i nenes un conte escrit per Pere Anglas.


Prop de 800 persones implicades

Prop de 800 persones fan possible la Cavalcada de Reis a Mataró. Hi ha 20 entitats/associacions participants a la Cavalcada: Associació de Dones de Tambacounda (Senegal), les Associacions veïnals de Cerdanyola, Cirera, Vista Alegre, Camí De La Serra i Pla d’en Boet, Capgrossos de Mataró, Casa de Andalucía a Mataró, Escola de Dansa Alba Hayal, Escola de Dansa Almudena Arsai, Fundació El Maresme, ONCE, Parc de Bombers de Mataró, Sala Cabanyes, els músics de Tutuka, Aula de teatre, Agrupació Musical del Maresme, ADF Serra de Marina i Equips de suport.

 


A més de les entitats que aporten figurants i hi participen a la desfilada, la Cavalcada disposa d’un Pla específic municipal que avui s’ha activat a les 17 h en fase d’alerta. També s’ha constituït el CECOPAL, ubicat a la Comissaria de la Policia Local, per coordinar totes les accions i possibles incidències que poguessin sorgir. Al CECOPAL hi ha representants dels diferents cossos de prevenció, seguretat i de coordinació de l’esdeveniment: Protecció Civil, Policia Local, Mossos d’Esquadra, SEM, Creu Roja i Direcció de Cultura de l’Ajuntament, i està coordinat amb Bombers i ADF.


Retransmissió en directe

La Cavalcada s’ha pogut seguir en directe per Mataró Audiovisual gràcies al seu programa especial. En la retransmissió hi han pres part més d'una vintena de professionals i col·laboradors.