Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es publiquen les bases de la VIII Biennal de Pintura “Torres García – Ciutat de Mataró” 2019

Escoltar

Es publiquen les bases de la VIII Biennal de Pintura “Torres García – Ciutat de Mataró” 2019

El premi, impulsat per l’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Mataró, està dotat amb 9.000 €S’han obert les bases per a participar en la 8a edició de la Biennal de Pintura “Torres García – Ciutat de Mataró” 2019 que impulsa l’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró i compta amb el suport de l’Ajuntament. El premi està dotat amb 9.000 €. Abans del 9 d’abril el jurat comunicarà quines són les 40 obres finalistes que s’exposaran a l’Ateneu Fundació Iluro (La Riera, 92) del 7 de juny al 23 de juliol. El dia de la inauguració es farà públic el nom del guanyador.En el concurs hi poden participar ciutadans residents a l’Estat i la data límit per presentar les obres serà el 29 de març del 2019, tot i que s’ha de passar una selecció prèvia amb data límit el dia 24 de febrer de 2019.A més de l’exposició, s’editarà un catàleg amb les fotografies de les obres finalistes, la composició del jurat i l’acta del veredicte.El jurat estarà format per Glòria Bosch, historiadora de l’art i museòloga; Pilar Parcerisas, historiadora, assagista i comissària d’exposicions; Maria Palau, Redactora d'arts visuals del diari El Punt Avui i membre de l'Associació Catalana de Crítics d'Art; Arnau Puig, historiador, fundador del grup Dau al set, escriptor i crític d’art i Antoni Luis, president de l’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró.L’obra guanyadora quedarà en propietat de l’entitat organitzadora que la donarà a la ciutat de Mataró, tal com s’ha fet des de la segona edició.

 


L’artista guanyador d’enguany succeirà a Mónica Dixon que es va endur el guardó el 2017. La primera edició d’aquest guardó dedicat a la figura de l’artista uruguaià amb una estreta vinculació amb Mataró, Joaquín Torres García, va ser el cubà Gustavo Díaz Sosa per la seva pintura “Tratan de flotar, son sus únicas esperanzas”, i a més hi va haver quatre guardons per als finalistes Pere Salinas, Mercè Sebastià, i els mataronins Josep M. Codina i Marc Llacuna. En la segona edició, el guanyador va ser Antoni Perna amb l’obra “Tardor”. La tercera edició va premiar Marc Llacuna, el primer mataroní guanyador d’aquest certamen, amb l’obra “122”. El guardó de l’edició del 2011 se’l va endur Rafael Guerrero amb l’obra “Airport”, la del 2013 Martín Carral Gónzález amb l’obra “Hiperespai IV” i “Gravitaciones” de Ruth Morán va ser la guanyadora del 2015. 


 


Joaquín Torres García (Montevideo, 1874 - 1949) és un dels artistes més importants del panorama artístic català, europeu i llatinoamericà de la primera meitat del segle XX, tant per les seves obres com pels seus plantejaments teòrics. De pare mataroní, va viure durant un any a la ciutat i va estudiar a l’Escola d’Arts i Oficis on va rebre classes de pintura de Josep Vinardell.