Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Jordi Prat és l’autor del cartell de Les Santes 2018

Escoltar

Jordi Prat és l’autor del cartell de Les Santes 2018

El fotoperiodista Manel Quirós serà el fotògraf d’aquest 2018

La regidora de Cultura, Núria Moreno, ha presentat aquest vespre en el marc del segon Plenari de Les Santes el cartell de la Festa Major 2018, obra de l’artista Jordi Prat Pons. També s’ha donat a conèixer el nom del fotògraf Manel Quirós, encarregat de fer el seguiment fotogràfic de la Festa Major 2018 i exposar-ne el seu projecte l’any 2019.Ambdós han estat proposats per la Comissió d’Imatge de la Festa Major de Mataró, formada per membres d’entitats vinculades amb l’art de Mataró i persones a nivell individual vinculades al Plenari de Les Santes, al món de la fotografia i al cartell de Les Santes d’anys anteriors.

 


La presentació s’ha pogut seguir en streaming des del web de Cultura Mataró i de Mataró Audiovisual.
En Robafaves, la imatge del cartellDesprés de 30 anys, la fesomia del gegant Robafaves torna a ser l’eix central del cartell de Les Santes. L’artista parteix de la tècnica del collage i barreja el concepte de quadre i de cartell per dibuixar un Robafaves sense rostre, que en paraules seves “és més que un gegant, en Robafaves és cadascú de nosaltres i tots alhora. Tothom s’hi pot veure reflectit”.L’artista ha utilitzat la tècnica del collage que defineix la seva obra. És la seva constant, la seva manera de treballar, i també l’ha utilitzat en el procés de creació de la seva obra, que d’aquesta manera s’ha convertit en el cartell de la Festa Major d’enguany.

Ha utilitzat el color groc, molt recorrent en la seva obra, per transmetre l’alegria de la festa, el color de l’estiu i del cel de Les Santes. Ha volgut plasmar el moviment d’en Robafaves i el punt de vista dels ‘santeros’ i ‘santeres’ quan comparteixen la festa al carrer, acompanyant la Família Robafaves.
Jordi Prat (Mataró, 1965)

www.jordipratpons.comJordi Prat Pons, llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (1988), és un pintor mataroní amb una llarga projecció internacional. El seu domini de la tècnica del collage l’ha dut a presentar la seva obra a nombroses galeries d’art de Catalunya, Espanya, França, Holanda, Bèlgica, Alemanya, Itàlia, Argentina, Canadà o Estats Units, on va residir durant uns anys.La darreres exposicions fetes a la ciutat han estat a La destil•leria el 2016 i 2017 o a la Nau Gaudí al 2015, en tots els casos en exposicions col•lectives.

La seva obra reprodueix el món que l’envolta, un món molt proper: txapes, llaunes, pòsters, begudes... objectes quotidians que fan de finestra per a viatjar al passat. La seva tècnica aporta una visió abstracta, però alhora molt exacte de l’objecte, un objecte viscut i amb vida, amb moviment.
Manel Quirós (Mataró, 1984)

www.manelquiros.com
Manel Quiros és el fotògraf que enguany ha proposat la Comissió d’Imatge de Les Santes per ser l’encarregat de fer el seguiment fotogràfic de la Festa Major 2018 amb la finalitat d’exposar el seu projecte personal el juliol de l’any que ve, a Can Marfà Gènere de Punt.

Fotògraf mataroní, resident a Edinburg (Regne Unit) des del 2010. Va estudiar fotografia professional a la Universitat de València i comunicació visual i fotoperiodisme a Edimburg i Glasgow.
La seva dedicació a la fotografia documental s'ha desenvolupat en diversos països europeus i també en països com Bolívia, Burkina Faso, Egipte, Índia, Bangladesh, Tailàndia i Cambodja. Treballa en llargs projectes editorials fotogràfics.
Ha obtingut diversos premis i reconeixements entre els quals destaquen els premis Fotògraf Editorial de l’any a l’IPA’17 en els seus vessants Internacional i Espanya, i ha estat finalista al premi Descobriment de l’any 2017 als premis Lucie de Nova York. També ha publicat dos llibres: "Cares d'Edimburg" (Regne Unit, març de 2017) i "Contemporanis: trenta fotògrafs d'avui" (Espanya, juny de 2015).