Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament aprova la renovació del paviment de la pista de l’Estadi Municipal d’Atletisme

Escoltar

L’Ajuntament aprova la renovació del paviment de la pista de l’Estadi Municipal d’Atletisme

Es preveu poder dur a terme els treballs al 2019

La Junta de Govern Local va aprovar dilluns inicialment el projecte de renovació del paviment de la pista de l’Estadi Municipal d’Atletisme. La remodelació i ampliació de l’equipament és de 2008. El tartan actual presenta deficiències a causa de les inclemències meteorològiques i el desgast del material pel seu ús intensiu, que ja no el fan apte per l’activitat esportiva.




El projecte preveu com a treballs previs la senyalització, la retirada de tot l’equipament esportiu, tant mòbil com fix, i el buidat de la sorra dels fossars. Posteriorment es farà la retirada del paviment esportiu actual.




El nou paviment estarà compost per una capa de 10 mm de gruix de barreja de resina de poliuretà monocomponent amb granulat de cautxú SBR d’1-4 mm, seguida d’una capa tapa-porus, una altra capa de 3mm de poliuretà de doble component en estat líquid i una última estesa de cautxú sintètic EPDM de granulometria 1-4 mm.




Finalment, es recol·locarà l’equipament esportiu fix, es farà el marcatge i posterior pintat de les línies de delimitació dels carrils i es col·locarà la nova vorada d’alumini.




La nova pista serà de dues tonalitats de color blau, que garanteix una millor definició en les retransmissions esportives. El paviment estarà homologat per la Reial Federació Espanyola d’Atletisme i tindrà el control de qualitat de la Federació Internacional Associació d’Atletes (IAFF), així que podrà acollir competicions i entrenaments internacionals i de les federacions espanyola i catalana.




A banda del paviment de la pista, es renovarà la gespa artificial existent al carril d’entrenament amb material apte per a zones de running. A la zona de mitja lluna sud amb més trànsit d’espectadors es preveu col·locar una barana delimitadora d’accés i una franja de formigó de 2,5 metres d’amplada.




El projecte està pressupostat en 601.393,10 € i té un termini d’execució de 8 setmanes. Les obres es duran a terme a partir de la primavera/estiu de 2019, ja que el tipus de paviment que s’utilitza no es pot instal·lar en els mesos de grans oscil·lacions tèrmiques i d’humitat. Els treballs es coordinaran amb el calendari de competicions per interferir el mínim possible en l’activitat esportiva dels clubs.




La regidora d’Esports, Marisa Merchán, i tècnics municipals van presentar dilluns passat el projecte de remodelació al president de la Federació Catalana d’Atletisme, Joan Villuendas, al president del Grup Atletisme Lluïsos Mataró, José Rios, i al representant del Centre Atlètic Laietània, Andreu Novakosky.