Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament comença els treballs d’adequació dels entorns de l’Institut Les Cinc Sénies

Escoltar

L’Ajuntament comença els treballs d’adequació dels entorns de l’Institut Les Cinc Sénies

L’actuació millorarà els accessos al centre junt amb la reurbanització de la ronda de Miguel de Cervantes, també en execució

L’Ajuntament va començar a mitjan gener els treballs d’adequació dels entorns de l’Institut Les Cinc Sénies que, amb les obres de reurbanització de la ronda de Miguel de Cervantes també en execució, milloraran notablement els accessos al centre educatiu. L’alcalde, David Bote, acompanyat del regidor d’Educació, Espais Públics, Equipaments Municipals i Sostenibilitat, Miquel Àngel Vadell, han visitat avui les dues intervencions urbanístiques. També han visitat les obres dels entorns de l'institut el regidor de Salut Pública, Joan Vinzo, la directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Maresme i Vallès Oriental, Carmina Pinya, i la directora del centre educatiu, Carina Torres.






Entorns de l’institut




Pel que fa als entorns de l’Institut Les Cinc Sénies, es fa una neteja i esbrossada general dels terrenys que envolten el recinte, arrencant les canyes que hi ha a la zona nord del solar. També es preveu retirar els arbres que estan malalts i no es poden recuperar, així com podar la resta. S’ordenarà el recorregut al voltant de l’espai ocupat pels mòduls provisionals del centre educatiu, netejant-lo d’herbes i delimitant-lo amb una tanca de fusta.




A la zona oest es condicionarà l’àmbit que actualment ja s’utilitza de correcan fent un tancat per als gossos amb dues portes d’accés a l’extrem nord. L’extrem sud quedarà delimitat per uns murets de rocalla cairejada que donaran estabilitat al talús i on es formarà una graderia rematada amb taulons de fusta que farà les funcions de banc. Es col•locarà una font d’aigua potable amb dos brocs a doble alçada, un per a les persones i un altre per als gossos.




També a la zona oest es crearà una zona d’estada aprofitant els arbres, amb la creació de bancs de rocalla al voltant del tronc de dos pins. Per últim, s’hi col•locaran papereres i s’hi instal•larà enllumenat diferenciat per a les zones d’estada i les zones de pas. Les obres estan adjudicades a l’empresa Obras y Pavimentos Brosa, SA, per un import de 95.397,54 € (IVA inclòs), i tenen una durada prevista de 2 mesos.






Ronda de Miguel de Cervantes




Els treballs d’urbanització de la ronda de Miguel de Cervantes van començar el 6 de novembre i tenen un termini d’execució de 4 mesos. Les obres suposen actuar sobre una superfície total de 12.500 m², i en un tram de 575 m lineals comprès entre la plaça d’Alfred Opisso i el carrer de Francisco Herrera. L’execució del projecte permetrà crear un passeig per a vianants al costat de la riera de Sant Simó que connecti amb el front marítim, obres ja força avançades. En aquests moments s’està treballant per sota del camí dels Cinc Sènies.




La reordenació contempla l’ampliació de voreres; la millora de l’accessibilitat i consolidació de 8 passos de vianants; la implantació de nou enllumenat al passeig amb columnes de 5 m i llums led; la implantació de nou arbrat i el manteniment dels existents; la incorporació de mobiliari urbà i nova senyalització; la reordenació dels estacionaments al costat de la riera amb aparcaments en semibateria; la consolidació i millora del carril bici; l’ordenació de l’accés a les Cinc Sénies; la pavimentació de la calçada de la ronda amb asfalt sonoreductor i, per últim, la millora de la xarxa de clavegueram, la xarxa d’aigua potable i el centre transformador existent a l’àmbit.




L’empresa Gruas Constructura executa les obres per encàrrec de l’Ajuntament i amb un pressupost d’adjudicació de 429.408,01 (IVA inclòs). La reurbanització de la ronda de Miguel de Cervantes s’inclou al Projecte d’intervenció integral de Rocafonda-El Palau-Escorxador, que rep finançament de la Llei de barris de la Generalitat.