Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament condemna una agressió sexual produïda durant Les Santes i qualsevol altre abús o violència sexual

Escoltar

L’Ajuntament condemna una agressió sexual produïda durant Les Santes i qualsevol altre abús o violència sexual

L’Ajuntament de Mataró condemna l’agressió sexual que s’hauria produït el passat 26 de juliol durant les festes de Les Santes. La detenció del presumpte autor de la mateixa va ser confirmada el passat 1 d’agost pels Mossos d’Esquadra. El comunicat de condemna dels fets, que rebutja així mateix qualsevol altre tipus de violència sexual, es va fer arribar a tots els grups municipals (PSC, CiU, ERC-MES-AM, C’s, VOLEMataró, PP, CUP, PxC, ICV-EUiA-E i les dues regidores no adscrites), que s’han sumat al mateix.
El text íntegre és el següent:
“L’Ajuntament de Mataró vol manifestar el seu rebuig i condemna més absolut davant l’agressió sexual que Mossos d’Esquadra ha confirmat que es va produir a la nostra ciutat en el transcurs de la Festa Major de les Santes, i davant qualsevol altre supòsit d’agressió o abús sexual o sexista. Així mateix, manifesta el seu compromís i la voluntat de continuar treballant per a una ciutat lliure d’agressions i conductes sexistes, tot garantint l’atenció a les persones que les pateixen.
Les agressions sexuals són una violació dels drets humans fonamentals i un atemptat contra la llibertat i la dignitat de les persones, especialment de les dones. Són alhora un delicte i un greu problema social i polític. Les violències sexuals són una forma de violència masclista que ens afecta a tota la ciutadania, i són una de les manifestacions de la violència masclista més freqüent i que queda més invisibilitzada socialment.
Per això, cal posar sobre la taula la realitat de la violència sexual amb la qual convivim. És imprescindible alçar la veu d’alarma i de denúncia, tant a les institucions com al carrer, davant les greus conseqüències socials i humanes que pren la violència masclista. En aquest sentit, la nostra ciutat no tolera cap tipus d’agressió sexista ni sexual i treballa, i continuarà treballant, per tal d’eradicar-la.
L’Ajuntament de Mataró ha elaborat el Protocol d’actuació davant les agressions sexistes i les violències sexuals en espais públics d’oci a Mataró per poder oferir una resposta conjunta des dels diferents àmbits d’actuació a qualsevol tipus.
Una de les accions recollides en aquest Protocol és la campanya de sensibilització “NO és NO” que aquest any s’ha reforçat i ampliat amb 5 punts informatius, formació al personal relacionat amb la Festa, edició de material de difusió, i falques als concerts contra les agressions.
A més a més, continuarem treballant durant tot l’any, i més enllà de la festa major amb la ciutadania, els centres educatius i la resta d’agents socials, en la promoció de les relacions igualitàries, el feminisme i la cultura de pau.”