Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Mataró activa les mesures preventives davant el temporal de fred i neu

Escoltar

L’Ajuntament de Mataró activa les mesures preventives davant el temporal de fred i neu

Es recorda als veïns que segueixin els consells d’autoprotecció, amb especial cura a gent gran, nadons i infants

L’Ajuntament de Mataró ha activat aquest matí en fase d’alerta el Pla d’actuació municipal per nevades i el Protocol per baixes temperatures inclosos al DUPROCIM (Document Únic de Protecció Civil Municipal). Les previsions per a les properes hores és que les temperatures poden arribar als 0 graus i produir-se precipitacions en forma de neu fins i tot a cotes baixes.
El protocol per baixes temperatures està coordinat pel Servei de Protecció Civil. També en formen part els serveis municipals de Policia Local, Espais Públics, Benestar Social, Salut Pública, Atenció Ciutadana, Projectes Transversals i Participació, Comunicació, les direccions municipals de Cultura, Esports, Promoció Econòmica i Ensenyament, i Aigües de Mataró; així com els Serveis d’Atenció Primària del Consorci Sanitari del Maresme i l’Institut Català de la Salut, i Creu Roja de Mataró.
Cada servei activa les mesures que té establertes pel protocol. Per exemple, en el cas de Creu Roja, s’ha habilitat a l’alberg municipal de Can Soleret l’espai necessari per atendre persones sense sostre que necessitin passar la nit. En concret, s’habiliten 12 places, i es preveu que funcioni de 22 a 8 h com a mínim durant les properes tres nits. En coordinació amb Policia Local s’ofereix aquest servei a les persones que passen la nit a la ciutat en aquestes circumstàncies. A aquelles que rebutgin utilitzar els dispositius d’allotjament, Creu Roja els oferirà el "kit pernocta" per garantir-los una protecció mínima davant el fred.
El Servei d’Espais Públics tanca el sistema de reg de les zones verdes per evitar el trencament de les canalitzacions i la formació de plaques de gel; evita netejar amb aigua la via pública i té a punt les reserves de sal suficient per actuar davant possibles glaçades i nevades. Aigües de Mataró té la directriu de tancar el sistema de funcionament de les fonts ornamentals.
Per la seva part, el Servei de Benestar Social ja ha activat també el protocol d’avisos per fer arribar els consells de protecció davant situacions de fred intens als 1.655 usuaris del servei de teleassistència i als 1.090 usuaris de les empreses d’atenció domiciliària del municipi. A més, des de l’Agència d’Atenció a les Persones amb Dependència es fan trucades de seguiment a les persones més vulnerables i fràgils (un total de 385 persones comptabilitzades), principalment gent gran que viu sola i amb malalties cròniques, a les quals es fan arribar consells i recomanacions.


 


Consells d'autoprotecció a la població
L’Ajuntament recomana a la població que es mantingui informada sobre l’evolució de les condicions meteorològiques i segueixi els consells de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya davant situacions d’onada de fred i baixes temperatures.
Especialment s’aconsella evitar els canvis sobtats de temperatura i estar pendent sobretot de les persones grans, els nadons i infants, i les persones amb problemes respiratoris; vestir-se amb roba adient per al fred si s’ha de sortir de casa i protegir-se cara i cap.