Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament desactiva les mesures preventives un cop finalitzat l’episodi de nevades i baixes temperatures

Escoltar

L’Ajuntament desactiva les mesures preventives un cop finalitzat l’episodi de nevades i baixes temperatures

La brigada municipal ha llençat sal durant les nits de major risc prevenint accidents a la via pública i problemes de mobilitat

L’Ajuntament ha desactivat aquest matí les mesures preventives incloses al Pla d’actuació municipal per nevades i al Protocol per baixes temperatures inclosos al DUPROCIM (Document Únic de Protecció Civil Municipal) un cop finalitzat l’episodi d’alerta meteorològica. Malgrat la Generalitat va desactivar ahir al vespre el Pla Neucat, l’Ajuntament va decidir mantenir els plans municipals actius fins avui, de manera que l’alberg municipal de Can Soleret ha atès també aquesta nit persones sense sostre que hi han volgut pernoctar.




El protocol per baixes temperatures està coordinat pel Servei de Protecció Civil. També en formen part els serveis municipals de Policia Local, Espais Públics, Benestar Social, Salut Pública, Atenció Ciutadana, Projectes Transversals i Participació, Comunicació, les direccions municipals de Cultura, Esports, Promoció Econòmica i Ensenyament, i Aigües de Mataró; així com els Serveis d’Atenció Primària del Consorci Sanitari del Maresme i l’Institut Català de la Salut, i Creu Roja de Mataró.




Pel que fa a les mesures activades per l’Ajuntament durant aquest episodi de nevades i fred, Creu Roja ha atès a l’alberg 6 persones sense sostre tant la nit de dilluns a dimarts com la de dimarts a dimecres, i 10 persones la passada nit. El servei s’ha ofert, en coordinació amb la Policia Local, a les persones que passen la nit a la ciutat en aquestes circumstàncies. A aquelles que han rebutjat utilitzar els dispositius d’allotjament, se’ls ha ofert el "kit pernocta", amb un sac de dormir i beguda calenta per garantir-los una protecció mínima davant el fred.




El Servei d’Espais Públics ha organitzat el personal de la brigada municipal de manera que un equip de 4 persones ha treballat en torns consecutius entre la tarda de dilluns i el matí de dimecres: s’han llençat 34 tones de sal a la via pública en prevenció d’accidents i altres incidències en la mobilitat, especialment a les urbanitzacions de la part alta de la ciutat on la neu va arribar a agafar. El sistema de reg de les zones verdes també ha estat tancat fins avui per evitar el trencament de les canalitzacions i la formació de plaques de gel, així com les fonts ornamentals.




Per la seva part, el Servei de Benestar Social va activar dilluns el protocol d’avisos per fer arribar consells de protecció als usuaris del servei de teleassistència, de les empreses d’atenció domiciliària del municipi i de l’Agència d’Atenció a les Persones amb Dependència.