Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament donarà suport a entitats i associacions amb el nou Reglament de Protecció de Dades

Escoltar

L’Ajuntament donarà suport a entitats i associacions amb el nou Reglament de Protecció de Dades

El Ple del 7 de juny va aprovar una Proposta de resolució presentada pel Partit Popular perquè l’Ajuntament de Mataró doni suport a les entitats i associacions mataronines per l’adaptació al nou Reglament General de Protecció de Dades que va entrar en vigor el 25 de maig. El text es va aprovar amb el vots favorables de tots els grups municipals, l’abstenció de VOLEMataró i els vots negatius de la CUP.




El text íntegre de la Proposta de resolució és el següent:




“El passat 25 de maig va entrar en vigor el nou Reglament General de Protecció de Dades que afecta a empreses i institucions, però també a associacions i entitats sense afany de lucre. L’entrada en vigor d’aquest Reglament que malgrat va ser aprovat pel Parlament Europeo al 2016, ja fa 2 anys, ha agafat desprevinguts a tots els afectats en virtut de les preocupacions i presses que hem pogut veure i viure tots les últimes setmanes.




Com diem l’entrada en vigor d’aquest Reglament de protecció de la privacitat afecta a les nostres associacions i entitats, ens consta que ha generat la mateixa angoixa i preocupació a aquests que als privats i les institucions.




No hem tingut informació ni en Comissió Informativa ni al Portal d’Entitats de l’Agència de Suport a l’Associacionisme de Mataró ni pel que hem pogut parlar amb les entitats de que des de l’Ajuntament de Mataró s’hagi fet una tasca d’assessorament i informació que sí s’ha fet amb l’entrada en vigor d’altres textos legals que afectaven a aquestes entitats.




Tots som conscients de les dificultats que les Entitats i Associacions que formen la xarxa de l’associacionisme Mataroní ja tenen prou dificultats per gestionar el seu dia a dia, i que obligacions afegides i extraordinàries com són el desplegament d’aquest Reglament els suposa un important trasbals i esperem i desitgem que amb el temps no els suposi també problemes amb l’Autoritat que vetlla per la protecció de la privacitat dels nostres conciutadans (Agencia Española de Protección de Datos i/o l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades)




El que hem exposat fins ara ho podríem fer extensiu a autònoms i petit comerç i empresa que viu una situació semblant amb l’avantatge de que alguns d’ells formen part de Federacions o Associacions d’empresaris que els poden assessorar però amb l’agreujant de que les sancions que poden patir són sens dubte més importants.




És per tot el que hem exposat que sotmetem a la consideració del Ple de l’Ajuntament de Mataró la següent Proposta de Resolució:




-L’Ajuntament de Mataró, mitjançant l’Agència de Suport a l’Associacionisme de Mataró, realitzarà una campanya d’informació i formació a les Entitats i Associacions sense Afany de Lucre de la ciutat per tal que l’adaptació i implementació del nou Reglament General de Protecció de Dades la puguin fer amb la normalitat, la tranquil·litat necessàries i es puguin garantir, a més a més, els dret a la privacitat dels seus associats. De la mateixa manera el Govern Municipal oferirà col•laboració a les Associacions d’autònoms i petits empresaris i comerciants de la ciutat per poder adaptar-se i adequar-se a aquest Reglament.”