Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament fa obres de millora durant l’estiu en una quinzena d’equipaments municipals

Escoltar

L’Ajuntament fa obres de millora durant l’estiu en una quinzena d’equipaments municipals

La major part d’actuacions es fan a equipaments educatius i esportius

L’Ajuntament de Mataró actua durant els mesos d’estiu en una quinzena d’equipaments municipals, en els quals es fan obres de millora o arranjaments. De les 15 actuacions realitzades o programades, vuit afecten a equipaments educatius, cinc a equipaments esportius, i dos més a un equipament cultural i un equipament d’ús social.




Especialment en el cas dels equipaments educatius, l’Ajuntament aprofita l’època de vacances escolars per realitzar sobretot treballs de manteniment.






Intervencions als centres escolars




A l’Escola La Llàntia es fan obres d’adequació de la coberta per millorar la impermeabilització. Les obres van començar a principis de juliol i finalitzen aquest mes, amb un pressupost de 91.456,17 € (IVA inclòs).




A l’Institut Escola Mar Mediterrània s’han substituït les lames exteriors de la façana de l’edifici de primària per unes noves d’alumini. Els treballs van començar a finals de maig i han acabat al juliol, amb un cost de 33.309,28 € (IVA inclòs).




Han començat treballs de manteniment de pintura a les escoles Les Aigües (29.573,55 €), La Llàntia (38.952,13 €), Josep Manuel Peramàs (32.803,55 €) i Josep Montserrat (17.172,95 €), que es duran a terme entre agost i setembre.




A l’Institut Escola Àngela Bransuela la setmana que ve es preveu iniciar l’arranjament del paviment de la cuina. Els treballs s’executaran entre agost i setembre, amb un pressupost de 10.953,33 € (IVA inclòs).




D’altra banda, la primera setmana de setembre està previst l’inici de les obres d’adequació de dues aules de l’Institut Miquel Biada per convertir-les en un taller on posteriorment s’instal•larà una cabina industrial de pintura de vehicles que ha estat cedida a l’equipament. El pressupost d’adjudicació és de 65.878,46 € (IVA inclòs) i els treballs duraran dos mesos.






Actuacions a equipaments esportius




Pel que fa els equipaments esportius, han començat aquesta setmana les obres de reparació interior del gimnàs del Casal de Joves. Es retira el fals sostre per avaluar l’estat de la coberta i determinar l’origen de les filtracions d’aigua; es retira el paviment malmès de fusta i se substitueixen les finestres altes per unes de motoritzades que millorin la ventilació. El pressupost d’adjudicació és de 37.304,94 € (IVA inclòs) i les obres duraran dos mesos.




També la setmana que ve es preveu iniciar l’adequació de les instal·lacions del local social de les Pistes de petanca de L’Esplanada. S’enderroquen els coberts del pati i s’adeqüen les instal·lacions i serveis a la normativa vigent. Els treballs tenen una durada prevista de sis setmanes i un pressupost de 22.386 € (IVA inclòs).




Al Poliesportiu Municipal Eusebi Millan i al Palau Municipal d’Esports Josep Mora començaran a principis de setembre obres de millora de l’accessibilitat, habilitant a cada equipament un lavabo adaptat. Al Palau Municipal Josep Mora també es crearà un espai addicional per a la neteja. Les obres duraran tres mesos i tenen un cost previst de 29.067,97 € (IVA inclòs). També a l’Eusebi Millan es construirà una rampa adaptada a l’entrada principal per garantir l’accessibilitat. Aquests treballs tenen un pressupost de 23.837,17 € (IVA inclòs) i duraran sis setmanes. Les actuacions en aquests dos pavellons estan subvencionades per la Xarxa de Governs Locals 2016-2019 de la Diputació de Barcelona.






Millores a equipaments culturals i d’ús social




A l’Aula de Teatre s’han programat obres per millorar l’eficiència energètica amb la instal•lació d’un nous equips de climatització, un sistema de renovació de l’aire, una cortina d’aire a l’entrada de l’equipament i la substitució de l’enllumenat per lluminàries LED. Les obres, que comencen la primera setmana de setembre, tenen un cost previst de 50.336,19 € (IVA inclòs) i una durada aproximada de quatre mesos. Els treballs estan subvencionats per la Xarxa de Governs Locals 2016-2019 de la Diputació de Barcelona.




Per últim, l’Ajuntament té previst finalitzar al setembre l’adequació del nou Casal de la Gent Gran de La Llàntia i dels altres tres locals d’equipament situats sota la Pista Poliesportiva Municipal de La Llàntia, obres que tenen un cost de 274.505,18 € (IVA inclòs).