Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i el TecnoCampus eviten la desaparició de 12 negocis gràcies al programa Reempresa

Escoltar

L’Ajuntament i el TecnoCampus eviten la desaparició de 12 negocis gràcies al programa Reempresa

L'alcalde i president del TecnoCampus va recollir ahir un guardó en els II Premis Reempresa que atorga la Diputació i la CECOT

L'alcalde i president del TecnoCampus, David Bote, va recollir ahir un guardó de la Diputació de Barcelona en reconeixement a la trajectòria de Mataró en el programa Reempresa, una iniciativa de la patronal Cecot amb el suport de la Diputació de Barcelona. Els II Premis Reempresa es van lliurar al saló dedicat a l'emprenedoria Biz Barcelona.

 


Des de la seva posada en marxa el 2012, el centre de Reempresa al TecnoCampus ha assolit 43 casos de “reempreses d’èxit” (cessions o traspassos de negocis),.. Aquest punt d’atenció ha assessorat fins a dia d’avui a 148 negocis, els propietaris dels quals volien cedir-lo a un emprenedor i I s´han generat 220 processos de negociació. El centre de Mataró,  en què s'ha evitat la desaparició de 12 negocis, és un que tenen més casos de d'èxit Reempresa el 2017.




L’objectiu del programa és impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, i evitar així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació als municipis de la comarca.

 


El programa ofereix a persones que volen vendre els seu negoci, gratuïtament, assessorament individual per a l’elaboració del Pla de Cessió, així com assessorament durant tot el procés de transmissió de l’empresa: des de la primera reunió de presentació de les parts fins a la signatura del contracte de compravenda, passant per les fases de negociació i mediació per arribar a un acord.




Les persones que tenen el projecte de “reemprendre” una empresa o negoci que ja està en funcionament, se’ls ofereix una cartera de negocis en transmissió i se les ajuda a fer el pla de viabilitat o Reempresa d’un negoci que els interessa.