Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament inicia la urbanització d’una plaça pública al costat del passatge de Lluís Gallifa

Escoltar

L’Ajuntament inicia la urbanització d’una plaça pública al costat del passatge de Lluís Gallifa

Es crea un passeig diagonal i tindrà pèrgoles per fer ombra i zona de jocs infantils

L’Ajuntament ha començat les obres d’urbanització d’una nova plaça pública situada al costat del passatge de Lluís Gallifa i delimitada també pels carrers de Javier Castaños, de Francisco Pizarro i de Llauder. L’espai verd ocuparà una superfície de 1.860 m².



El projecte preveu la creació d’un passeig en diagonal per la plaça que facilitarà la connexió entre els carrers de Javier Castaños i de Llauder, a més de l’ampliació de voreres, l’eliminació de barreres arquitectòniques, la millora de la il·luminació i la col·locació d’arbrat i mobiliari urbà. La urbanització de la plaça ha estat consensuada amb els veïns de la zona, que han pogut introduir canvis durant el procés de redacció del projecte.




El paviment de la plaça serà a un únic nivell, amb una zona de sauló i una altra de paviments durs de pedra artificial i panot. També hi haurà una zona de jocs infantils de 205 m² amb paviment de cautxú i delimitada per 60 metres lineals de tanca metàl·lica.




S’hi instal·laran dues pèrgoles de 12,5 x 5 m i 3,5 m d’alçada per garantir l’ombra. També s’hi instal·laran 12 bancs, 15 cadires de fusta i 3 papereres. Per millorar la il·luminació interior de la plaça s’instal·larà nou enllumenat amb 6 columnes i llumeneres amb leds. Es retiraran els fanals amb llumeneres de tipus globus que hi ha ara al passatge de Lluís Gallifa i se substituiran per 5 llumeneres grapades a les façanes dels edificis.




Es preveu la plantació de nous arbres, en concret, 10 lledoners, 9 exemplars de ginkgo, 5 exemplars de grevil·lea i 10 tipuanes (acàcies de flor groga). Es renovarà la xarxa de clavegueram i es revisarà la xarxa d’aigua potable.




Les obres, que van començar la setmana passada, s’han adjudicat a Constraula Enginyeria i Obres per un pressupost de 232.452,95 €, IVA inclòs, i un termini d’execució de 4 mesos. Aquesta actuació està subvencionada per la Diputació de Barcelona dins del pla Xarxa de governs locals 2016-2019.