Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament invertirà al 2018 prop d’un milió d’euros en actuacions de millora als equipaments educatius

Escoltar

L’Ajuntament invertirà al 2018 prop d’un milió d’euros en actuacions de millora als equipaments educatius

L’alcalde visita l’Escola Germanes Bertomeu, on s’han adaptat lavabos i dutxes

L’Ajuntament invertirà aquest any prop d’1 milió d’euros per realitzar actuacions de manteniment i millora a diferents equipaments educatius de la ciutat. Aquest pla d’inversions contempla actuacions de diferents tipus, des de reforma i adaptació de lavabos a treballs de pintura o millora de cobertes.

 


L’alcalde, David Bote, acompanyat del regidor d’Educació i Equipaments Municipals, Miquel Àngel Vadell, han presentat avui el conjunt d’actuacions durant la visita a l’Escola Germanes Bertomeu, centre on s’han realitzat treballs de millora durant el 2017. La visita s’ha realitzat en el marc de l’Alcalde als barris: Rocafonda/l’Esperança-Ciutat Jardí/ Can Quirze/ La Fornenca.






Actuacions previstes al 2018




Està previst reformar la coberta de l’Escola La Llàntia (91.456,17 €), i dur a terme les fases 2a i 3a de reparació de cobertes a l’Escola Camí del Cros (152.323,84 €).




Es faran actuacions de reforma i adaptació dels lavabos d’educació infantil a les escoles Josep Montserrat, Àngela Bransuela i Rocafonda (46.267,99 €). També s’adequaran lavabos a l’Escola de Cirera (25.865,29 €) i a les escoles Josep Manuel Peramàs, Tomás Viñas, Vista Alegre, Joan Corominas i Camí del Cros (74.134,17 € en global).




També es farà la reforma dels lavabos de la segona planta de l’Institut Miquel Biada; s’adequarà el gimnàs de l’Escola Àngela Bransuela i es farà la reforma de la cuina de l’Escola Bressol El Tabalet, que dóna servei a totes les escoles bressol municipals. Aquestes tres actuacions compten amb una partida conjunta de 250.000 € per a la realització de les obres.




Aquest any està previst la connexió a la xarxa de distribució de calor del Tub verd de vàries escoles, per la qual cosa es renovaran els actuals sistemes de calefacció i aire condicionat: Torre Llauder (65.204 €), Camí del Mig (71.201 €) i l’Escola Bressol El Tabalet (32.823 €).




També s’arranja la pista poliesportiva de l’Escola Camí del Mig (84.618,06 €), obres que van començar la setmana passada; es preveu la substitució de les lames exteriors de la façana de l’edifici de primària de l’Escola Tomás Viñas (46.330 €) i es faran obres d’adequació de dues aules al soterrani de l’Institut Miquel Biada per instal•lar una cabina de pintura de vehicles (70.000 €). A més, es destina una partida de 110.000 € per dur a terme una de les propostes seleccionades pels ciutadans en el marc dels Pressupostos Participatius, la instal•lació de tendals i altres sistemes de protecció de l’exposició solar a escoles bressol i d’infantil i primària.




El conjunt d’actuacions està pressupostat en 967.900 €. A aquesta quantia caldrà sumar els imports, encara pendents de determinar, per dur a terme treballs de pintura a les escoles Les Aigües, La Llàntia, Josep Manuel Peramàs i Josep Montserrat.






Actuacions realitzades al 2017




L’any passat es van dur a terme una quinzena d’actuacions de millora d’equipaments educatius, que van suposar una inversió de 458.157,51 €. Entre les actuacions més destacades, hi va haver les fases 0 i 1 de les cobertes de les escoles Les Aigües i Camí del Cros, i també la reforma de lavabos a les escoles La Llàntia, Germanes Bertomeu i Institut Miquel Biada.




A l’Escola Germanes Bertomeu, visitada avui, s’han arranjat els lavabos i vestidors de la planta baixa (60.464,27 €) i també s’ha adequat l’entrada pel carrer de Colòmbia (4.696,82 €).