Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament obre un punt d’informació sobre tinença responsable de gossos

Escoltar

L’Ajuntament obre un punt d’informació sobre tinença responsable de gossos

Està situat al recinte Firal del Parc Central de Mataró del 17 al 23 de desembre



L’Ajuntament ha obert un punt d’informació sobre tinença responsable de gossos a l’Espai Firal del Parc Central que estarà obert, com a prova pilot, del 17 al 23 de desembre. L’objectiu és informar sobre l’ordenança municipal sobre tinença, protecció i control animal que es va aprovar definitivament en el Ple de novembre del 2017 i oferir gratuïtament tallers d’ensinistrament caní que es faran durant el diumenge 23 de desembre durant tot el dia. 




Del 17 al 22 de desembre, el punt d’informació és obert en horari de tardes, des de les 16 fins a les 20 h. El diumenge 23 de desembre l’horari serà de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.




Amb aquesta campanya ciutadana es vol contribuir a fomentar la convivència, el civisme i el benestar col•lectiu, facilitant que totes les persones, ja siguin posseïdores o no d’animals, puguin desenvolupar en llibertat les seves activitats amb ple respecte a la dignitat i als drets de tothom.




A banda dels aspectes relacionats amb l’ordenança municipal sobre tinença, protecció i control animal, aquesta campanya té un altre objectiu relacionat amb el consum responsable. En el punt d’informació es farà incidència en el fet que una mascota no és una joguina i que la ciutadania sigui conscient de la responsabilitat que comporta tenir un animal a casa.






Infraccions més comuns




La Policia Local, a través de la Unitat de Suport de Policia de Barri, efectua campanyes de control mensuals en diferents indrets de la ciutat per detectar i denunciar infraccions d’aquesta ordenança. Les infraccions més habituals i el nombre de sancions durant el 2018 són:




-No recollir les deposicions dels animals immediatament.




-Permetre que els animals miccionin en façanes dels edificis o en mobiliari urbà ja que està prohibit encara que posteriorment es dilueixin els orins amb aigua.




-No diluir amb aigua les miccions a la via o espais públics.


De les anteriors prohibicions s'han interposat 6 multes.




-Accedir amb animals o permetre la seva estada en parcs infantils o en zones on està prohibit: 1.




-Abeurar directament a les fonts públiques destinades al consum humà: 0.




-Netejar els animals en la via o espais públics: 0.




-No portar l’animal lligat a la via pública: 30.




-L’ús de corretges extensibles en gossos de més de 15 kg obstaculitzant la circulació de persones vianants: 0.




-Ensinistrar animals per activitats de defensa, atac i en disciplines similars: 0.




-No disposar de cens caní: 35.




-Qualsevol infracció relacionada amb gossos potencialment perillosos: 3.

 




Les sancions van en funció del tipus d’infraccions que es tipifiquen en lleus, greus o molt greus. Les multes per infraccions lleus van dels 100 fins als 750 €; per les infraccions greus de 751 € fins als 1.500 €; i les molt greus arriben fins als 3.000 €.




Durant el 2018, la Policia Local ha fet campanyes de control durant els mesos d’abril, juny, octubre, novembre i desembre amb un total de 75 sancions.