Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament redacta els plans d’autoprotecció dels camps municipals de futbol per prevenir situacions d’emergència

Escoltar

L’Ajuntament redacta els plans d’autoprotecció dels camps municipals de futbol per prevenir situacions d’emergència

La mesura se suma a la instal·lació de desfibril·ladors per tenir equipaments esportius més segurs

El regidor de Seguretat, Juan Carlos Jerez, ha presentat avui als representants dels clubs de futbol i altres entitats de la ciutat els plans d’autoprotecció (PAUS) dels camps municipals de futbol redactats pel Servei de Protecció Civil de l’Ajuntament. En el cas dels camps de futbol de Mataró la redacció dels PAUS no és obligatòria per normativa: respon a la voluntat de l’Ajuntament de disposar d’uns equipaments esportius més segurs, i complementa altres mesures com la instal·lació de desfibril·ladors.




Un pla d’autoprotecció és un document que estableix les accions a desenvolupar en cas d’emergència, ja sigui originada per un risc intern (incendi, explosió, fuita, atemptat, etc.) o extern (inundació, nevades, etc). L’objectiu principal és garantir una resposta adequada i coordinada enfront una situació de risc o succés excepcional, durant els 5 primers minuts, abans de l’arribada dels serveis d’emergència.




A la jornada de presentació dels PAUS s’ha convocat els clubs que entrenen als vuit equipaments esportius:


- Camp Municipal de Futbol del Pla d’en Boet: Club Esportiu Pla d’en Boet

- Camp Municipal de Futbol de Can Xalant: Juventus AC, Escola Pia Santa Anna, Tecnocampus.

- Camp Municipal de Futbol de Cirera: Unión Deportiva Cirera.

- Zona Esportiva Municipal Cerdanyola: Camp Municipal de Futbol del Camí del Mig i Camp Municipal de Futbol Enric Pujol: AEiLL Cerdanyola, Club Rugby Mataró, UD Mataronesa, Catalunya CF.

- Camp Municipal de Futbol de La Llàntia: AD La Llàntia, CD Juvesport, Penya Madridista Iluro.

- Camp Municipal de Futbol de Vista Alegre-Molins: UD Molinos, CF Vistamar.

- Camp Municipal de Futbol de Rocafonda: CF Rocafonda, IES Cinc Sènies, CE Mataró-EF.

- Camp Municipal d’Esports del Centenari: CE Mataró – Escola de Futbol, CE Freta.




Un cop lliurats els documents, entre els mesos d’abril i maig es farà formació al personal responsable mitjançant una visita a cada camp de futbol i, finalment, un simulacre per posar en pràctica tot allò especificat i aprés amb el PAU. Els simulacres es repeteixen cada any.




Al 2017, el Servei de Protecció Civil va redactar i lliurar també els PAUS dels cinc poliesportius municipals coberts. La suma dels equipaments (camps de futbol i poliesportius) suposa un aforament conjunt de 9.023 persones.




L’Ajuntament també va redactar l’any passat els plans d’autoprotecció per a les escoles bressol i els dels casals municipals de gent gran de la ciutat.