Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament replanta més de 1.200 arbres a la ciutat

Escoltar

L’Ajuntament replanta més de 1.200 arbres a la ciutat

Alumnes de l’Escola Marta Mata participen a la reposició d’arbrat del carrer d’Arquímedes

L’Ajuntament de Mataró ha començat els treballs de replantada dels 1.261 arbres que s’han perdut a la ciutat en els darrers anys i no havien estat reposats. Les tasques suposen un cost de 333.299,32 € (IVA inclòs) i es realitzaran durant aquest any i principis de 2019.




Alumnes de l’Escola Marta Mata han participat avui a la replantada d’arbres que s’ha fet al carrer d’Arquímedes, acció que ha comptat amb la presència de l’alcalde, David Bote, i el regidor d’Espais Públics, Miquel Àngel Vadell. Els escolars, de 3r de primària, han escoltat primer les explicacions sobre l’arbrat de Mataró i les tasques relacionades amb la cura del mateix que els ha fet el cap de Jardineria, Joan Carbonell, i després han participat en els treballs de replantada amb el suport de tècnics municipals. Al carrer d’Arquímedes s’han reposat una desena d’exemplars de Ginkgo Biloba.




Els treballs de replantada, adjudicats a l’empresa Talher i iniciats a finals de gener, consisteixen en l’arrabassament de la soca de l’arbre, l’obertura del clot, el subministrament dels exemplars a replantar, la col·locació de proteccions antiarrels, l’aportació d’hidrogel, la plantació de l’arbrat, la col·locació d’un tutor i el primer reg. L’època de plantació depèn del tipus d’arbre i en tot cas s’han d’evitar els mesos de més calor.




Es planten 60 espècies diferents. Entre les més comunes a replantar hi ha el lledoner, el liquidàmbar, l’acàcia rosa, el Sapinde de la Xina i el Peral de Callery. A la llista de carrers o zones de la ciutat on es repoblen més exemplars destaquen la urbanització de Can Quirze, la Via Sèrgia, la Via d’Europa, la carretera de Cirera, la ronda de Ramon Turró, i els carrers d’Enric Prat de la Riba i dels Països Baixos. Els treballs de replantada es financen amb ajuts de la Xarxa de Governs Locals de la Diputació de Barcelona.




Mataró té prop de 25.000 arbres plantats en les zones verdes i carrers de la ciutat. Al 2016 es va aprovar el nou Pla director de l’arbrat, substitut de l’aprovat al 2005, com a instrument de treball per orientar les decisions i com a marc de referència en la planificació i gestió dels carrers arbrats del municipi. Aquest document estableix els criteris a tenir en compte en la redacció dels projectes d’urbanització de carrers arbrats, la selecció de les espècies, la plantació i la protecció de l’arbrat viari.