Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament substituirà la instal·lació d’aigua de l’Escola Maria Mercè Marçal

Escoltar

L’Ajuntament substituirà la instal·lació d’aigua de l’Escola Maria Mercè Marçal

Aquesta mesura arriba després de fer tots els tractaments marcats per normativa per eradicar la presència del bacteri de la legionel·laL’alcalde, David Bote, i el regidor d’Educació i Equipament Municipals, Miquel Àngel Vadell, es van reunir el 14 de novembre amb la comunitat educativa de l’Escola Maria Mercè Marçal per fer balanç de les actuacions que ha fet l’Ajuntament en la xarxa d’aigua de l’escola, explicar la situació actual i anunciar la substitució de tota la instal·lació d’aigua del centre educatiu el proper estiu. 
La primera analítica que va donar positiva en legionel·la al circuit d’aigua calenta de l’escola data del juny de 2016, dins els controls periòdics que l’Ajuntament fa als equipaments municipals. Es van fer els tractaments marcats pels protocols del Ministeri de Sanitat i es va instal·lar una xarxa provisional paral·lela per fer arribar l’aigua potable des d’un altre equipament proper. Es va decidir mantenir aquesta instal•lació provisional fins tenir la certesa que, passat un temps, la legionel•la no tornava a aparèixer als controls.
Malgrat que les analítiques van mostrar inicialment la desaparició del bacteri, aquest va reaparèixer als controls fets a l’estiu de 2017. Des de llavors, ni els continus tractaments realitzats ni les modificacions que s’han anat executant en la xarxa d’aigua han aconseguit eradicar la presència de la legionel•la.
En aquests moments l’escola té servei d’aigua mitjançant la xarxa provisional paral•lela i l’únic que no es pot utilitzar són les dutxes.
L’Ajuntament ha començat a redactar el projecte de renovació total de la instal•lació de distribució d’aigua, incloent la substitució de totes les aixetes per eliminar qualsevol element que pugui estar contaminat. Es preveu que les obres tinguin un cost de 114.000 € i que puguin executar-se a l’estiu de 2019, durant les vacances escolars.