Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde reitera la crida a la convivència i a l’exercici cívic del dret de manifestació i de llibertat d’expressió

Escoltar

L’alcalde reitera la crida a la convivència i a l’exercici cívic del dret de manifestació i de llibertat d’expressió

Davant la manifestació i la possible concentració convocades per dissabte

L’alcalde de Mataró, David Bote, ha convocat aquest matí una Junta de Portaveus extraordinària per informar els grups municipals sobre el dispositiu de seguretat previst per dissabte que ve amb motiu de la manifestació sota el lema “Tornem a ser la locomotora d’Espanya” i davant la possibilitat que pugui coincidir amb una altra concentració convocada una mica abans contra el feixisme, el racisme i la xenofòbia.
Tal com es va preveure la setmana passada en la Junta Local de Seguretat i amb l’objectiu d’establir l’esmentat dispositiu, aquest matí ha tingut lloc la mesa operativa conjunta de Mossos d’Esquadra i de la Policia Local, que s’encarregaran respectivament de la seguretat ciutadana i del trànsit durant la jornada.

 

La manifestació compta amb la corresponent autorització del Departament d’Interior de la Generalitat, però de moment no consta la de la possible concentració.

 

L’alcalde reitera la crida que va fer la setmana passada a la convivència i a l’exercici cívic i tolerant del dret de manifestació i de llibertat d’expressió. En aquest sentit, defensa que s’ha de garantir el dret dels ciutadans i les ciutadanes a manifestar-se públicament i pacíficament pels carrers i espais públics d’acord amb els marcs normatius establerts.

 

Mataró és una ciutat plural, cívica i acollidora. Per això l’alcalde demana que es respectin les activitats ciutadanes que tenen lloc aquell dia a la ciutat, amb especial atenció a la Mostra d’Entitats, que precisament s’organitza com a aparador del ric teixit associatiu local, plural i compromès amb la construcció d’un Mataró i d’una societat més justa i cohesionada.