Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola de l’Espectador treballa les arts escèniques i la música amb 3.000 alumnes de la ciutat

Escoltar

L’Escola de l’Espectador treballa les arts escèniques i la música amb 3.000 alumnes de la ciutat

Durant els mesos de maig i juny els alumnes de primària i secundària de la ciutat participaran en 6 projectes diferents



“Musiquetes, canten els més xics”, el primer dels sis projectes de l’Escola de l’Espectador, reunirà prop de 800 alumnes de 17 escoles de la ciutat, el 5 i el 6 de maig, al Teatre Monumental. Durant els mesos de maig i juny, uns 3.000 alumnes de primària i secundària de Mataró uniran formació artística i programa educatiu a través de la música, la dansa i el teatre. 




Teatre i dansa




Les direccions d’Ensenyament i de Cultura, amb la coordinació de l’equip pedagògic de l’Aula de Teatre i el Pla Educatiu d’Entorn, treballen en un gran projecte de ciutat: la Mostra de Teatre a les escoles i la Mostra de Teatre als Instituts. La Mostra de Teatre a les Escoles arriba a la vuitena edició amb la participació dels alumnes de cicle superior de primària de diverses escoles de la ciutat i el suport dels pedagogs teatrals de l’Aula de Teatre: Carla Lindström, Enric Domingo, Natàlia Sellarés, Cristina Navarro i Toni Arteaga. Enguany, els alumnes han treballat contes d'arreu del món i els han convertit en teatre a través d'un procés de creació col•lectiva. Els centres que hi participen són les escoles Camí del Mig, Cirera, Cor de Maria, Germanes Bertomeu, Joan Coromines i Torre Llauder que interpretaran les obres del 22 al 28 de maig




El dia 18 de maig, a les 19 h, el Teatre Monumental serà l’escenari de la unió dels alumnes de secundària de sis instituts de la ciutat a la 18a Mostra de Teatre als Instituts. Els centres participants són: Alexandre Satorras, Damià Campeny, Thos i Codina, Josep Puig i Cadafalch, Laia l’Arquera i Miquel Biada. Durant el curs, els alumnes han treballat a partir de la dramatúrgia escrita per Núria Parera que narra la història de sis dones valentes d’una mateixa família, d’origen amazic.




L’edició d’enguany compta amb la col•laboració especial de la Vocalia de Dones de l’Associació de Veïns de Rocafonda a través del seu projecte “Totes plegades”, un espai de trobada per a dones que han arribat recentment a la ciutat. Aquestes dones, amb l’ajut de professors, han elaborat un seguit de textos que reflecteixen les seves experiències vitals i que han estat el punt de partida de Núria Parera que els ha convertit en una obra de teatre. L’espectacle és gratuït amb invitació que cal recollir a la seu de Cultura (C. de Sant Josep, 9).




També al Teatre Monumental, els dies 23, 24 i 25 de maig, se celebrarà la sisena edició de Tots Dansen, un projecte del Mercat de les Flors, amb la col•laboració de la Xarxa Transversal. Els estudiants de secundària dels instituts Josep Puig i Cadafalch, Alexandre Satorras, Damià Campeny i Thos i Codina han treballat amb han treballat amb la coreògrafa Constanza Brncic i el suport dels ballarins Daniel Rosado i Bàrbara Martín. L’espectacle és gratuït amb invitació que cal recollir a la seu de Cultura (C. de Sant Josep, 9).






Projectes musicals: Cantània i Musiquetes




Més de 1.100 alumnes de la ciutat i també d’escoles d’Argentona trepitjaran enguany l’escenari del Teatre Monumental a la 14a edició de Cantània a Mataró. Aquest projecte de l’Auditori de Barcelona i en el qual participen més de 35.000 alumnes d’arreu de Catalunya dóna l’oportunitat als alumnes de compartir un concert amb l’orquestra de l’Auditori. La cantata d’aquest any porta per nom “Partícules” i ha estat composta per Lluís Vidal i escrita per Sergi Belbel. Montse Meneses, Elisenda Carrasco, Oriol Castanyer i Josep Prats dirigiran les 28 escoles que cantaran en els sis concerts que es faran de l’11 al 13 de maig.




“Musiquetes. Canten els més xics” és el nom del projecte pedagògic de la Xarxa de Cases de la Música que té per objectiu introduir els alumnes de primària al món de la música a partir del descobriment i el treball de cançons populars. La cantata “Allà a Mataró n’hi havia un tramvia” que enguany arriba a la Xa edició, compta amb la direcció musical i arranjaments de Dani Álvarez. El grup La Coixinera acompanyarà musicalment els alumnes de cicle inicial de les 17 escoles de Mataró que cantaran els dies 5 i 6 de maig al Teatre Monumental.




El preu dels concerts de Cantània és de 5 euros i els de Musiquetes de 3 euros.






Tallers de l'Aula




Del 19 de maig al 22 de juny, uns 300 alumnes de l’Aula de Teatre de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró mostraran tot el treball fet durant el curs, escenificant diferents peces d’espectacles als Tallers de l’Aula. Les representacions es faran al Teatre Monumental i a Can Gassol i l’entrada és gratuïta amb invitació, que cal recollir a la seu de Cultura (C. de Sant Josep, 9).