Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 8a temporada del Fet a Mataró 2018 s’obre a diferents disciplines de les arts escèniques

Escoltar

La 8a temporada del Fet a Mataró 2018 s’obre a diferents disciplines de les arts escèniques

Del 6 d’octubre al 16 de desembre Can Gassol acollirà 5 espectacles creats a la ciutat

 


El 6 d’octubre s’inicia la vuitena temporada del Fet a Mataró, el cicle que permet veure espectacles creats a la ciutat. Fins al 16 de desembre a Can Gassol Centre de Creació d’Arts Escèniques de l’Ajuntament de Mataró s’hi veuran cinc espectacles que combinen diferents disciplines de les arts escèniques: teatre, dansa, circ i titelles. Dos dels espectacles compten amb participació mataronina: “Les cunyades” i “Follia”.


 


La temporada s’obrirà amb “Les cunyades” que signa un històric del teatre mataroní, Carles Maicas i que es podrà veure dissabte 6 i diumenge 7 d’octubre. El grup de teatre La Palmera, dirigit per Isabel Batlle, interpreten aquest referent del teatre quebequès amb dotze dones a dalt de l’escenari que faran una autèntica descripció del paper de la dona dins la societat del Quebec dels anys 60.


 


La segona cita del cicle serà el 20 d’octubre amb l’assaig obert de “Piccolo Circ de Fil”. Antonella D’Ascenzi porta a Mataró aquest espectacle que combina titelles i dansa, estrenat el 2014 i que ara vol reestructurar, per fer un nou gir a les coreografies i escenografies.


 


El 4 de novembre es podrà veure un altre assaig obert, en aquest cas a càrrec de la companyia de circ Nom Provisional, que presenten el seu primer espectacle que tot just ara està en procés de creació i experimentació. “Qui cu qui que quina” és una combinació de l’espectacularitat de la perxa xinesa, la bicicleta acrobàtica i el llenguatge més íntim de la dansa.


 


El circ donarà pas al teatre amb els quatre passis del nou espectacle de Josep Rodri i Amabeu Teatre, “Follia”. Del 29 de novembre al 2 de desembre es podrà veure aquest espectacle colpidor a partir dels textos “La infanticida” de Caterina Albert i “El paper de paret groc” de Charlotte Perkins Gilman, que mostren els trastorns mentals de dues dones a causa del comportament del gènere masculí.


 


El Fet a Mataró es tancarà el 16 de desembre amb l’estrena del darrer espectacle de la companyia DSBLK2. “Bloque D” és una proposta a reflexionar sobre el règim d’aïllament al qual se sotmet una persona que pateix depressió.


 


Venda d’entrades i d’invitacions
Tant les entrades de pagament com les invitacions dels espectacles es poden adquirir a les oficines de Cultura de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h i de dimecres a divendres de 18 h a 20 h; al web entradesculturamataro.cat i a la taquilla una hora abans de l’espectacle.