Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La campanya “No” és “No” s’instal·la a la zona d’oci del Polígon Pla d’en Boet

Escoltar

La campanya “No” és “No” s’instal·la a la zona d’oci del Polígon Pla d’en Boet

El 31 d’octubre, el 2 i 3 de novembre són els primers dies que hi haurà el punt informatiu a la zona d’oci

La campanya “No” és “No” Cap agressió sexista! es portarà a terme a la zona d’oci nocturn del Polígon Pla d’en Boet en determinats caps de setmana com a prova pilot. Les nits del 31 d’octubre, 2 i 3 de novembre s’instal•larà el punt informatiu, de 23 h a 6 h, entre el carrer de Pablo Iglesias i el carrer de Manuel Serra i Moret, i comptarà amb un equip de 3 persones expertes en violències masclistes. L’objectiu és donar informació sobre les violències sexuals i els recursos que existeixen en aquest àmbit, oferir un espai segur en aquells casos d’agressions o primers indicis de violències i també activar el protocol en cas de necessitat.



Mataró va posar en marxa per primera vegada la campanya “No” és “No” Cap agressió sexista”! per la festa major de Les Santes 2017. Per la festa major de Les Santes 2018 també es va activar d’una forma més àmplia pel que fa al nombre de punts informatius i cobertura de nits i hores. 




Calendari




Aquestes actuacions tenen ara continuïtat en la zona d’oci nocturna del Pla d’en Boet on, com a prova pilot, s’instal•larà un punt informatiu en els següents caps de setmana:

 


-Cap de setmana de Tots Sants: 31 d’octubre, 2 i 3 de novembre de 23 h a 6 h



-Darrer cap de setmana de novembre: 30 de novembre i 1 de desembre, de 23 h a 6 h



-Pont de desembre: 5, 7 i 8 de desembre de 23 h a 6 h



-Festes de Nadal: 21, 22 i 31 de desembre i 4 i 5 de gener de 23 h a 6 h





Aquesta campanya s’emmarca dins dels eixos de prevenció, detecció i atenció que planteja la Llei 5/2008 del Dret de les dones a eradicar la violència masclista. Els objectius específics són garantir un espai segur on poder informar i atendre sobre possibles casos d’agressions. També un punt per oferir informació sobre violències sexuals al públic jove que es reuneix a la zona d’oci i sobre els recursos que hi ha en el cas que els necessitin.



Aquesta campanya que sorgeix del Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones (CIRD) del Servei d’Igualtat i Ciutadania amb la col•laboració de Salut Pública es treballa de forma coordinada amb la Policia Local i els Mossos d’Esquadra.



Un cop finalitzada aquesta campanya es farà una avaluació del seu funcionament i es valorarà la necessitat de donar-li continuïtat durant tot l’any 2019.




Presentació Protocol espais públics d'oci




El Protocol d’actuació davant de les agressions sexistes i sexuals als espais públics d’oci a Mataró es presentarà oficialment el proper 22 de novembre en el marc de la programació d’activitats del 25 de Novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere .