Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La campanya 'Fem voluntariat, fes voluntariat' posa en valor la tasca de ser voluntari

Escoltar

La campanya 'Fem voluntariat, fes voluntariat' posa en valor la tasca de ser voluntari

La Festa del Voluntariat que se celebrarà el 29 de novembre és una de les trenta activitats que formen el programa

A Mataró hi ha més de 700 entitats i centenars de persones que dediquen de manera voluntària el seu temps i la seva energia a millorar la ciutat, tant en l’àmbit social com en el cultural, comunitari, ambiental, esportiu, de cooperació internacional... Per promocionar el voluntariat a la ciutat, arriba un any més la campanya 'Fem voluntariat, fes voluntariat', que enguany anirà del 15 de novembre al 18 de desembre.




El Punt del Voluntariat de l’Ajuntament de Mataró, amb la col•laboració del grup de treball d’entitats de voluntariat de la ciutat, ha programat una trentena d’activitats de sensibilització vers la tasca de ser voluntari al voltant del 5 de desembre que és el Dia Internacional del Voluntariat.




La programació és diversa i inclou activitats com xerrades i conferències, jornades de sensibilització, recapte d’aliments, taller social de costura, concert, marató de donació de sang, gimcana familiar, trobada de parelles lingüístiques... També es podrà gaudir d'un conjunt d’activitats destinades especialment a reflexionar amb els infants (hores del conte i tallers de manualitats on es transmetran valors com la solidaritat, la cooperació, l’estima al medi ambient...), i dues exposicions a les biblioteques públiques de la ciutat, una sobre voluntariat ambiental i una altra sobre voluntariat internacional en clau de dona. La programació també compta amb una activitat formativa per fer més saludable la vida de les persones voluntàries, sota la premissa “l'auto cura millora la nostra autoestima”.




Mataró Audiovisual col•labora amb la campanya donant veu els voluntaris i voluntàries en els diferents espais informatius de Ràdio Mataró i Mataró Televisió.






Reconeixement als voluntaris 




La Festa del Voluntariat tindrà lloc el dijous 29 de novembre al Casal l’Aliança, a partir de les 20 h. Aquest és l'acte central de la campanya 'Fem Voluntariat, Fes Voluntariat'. Es tracta d'una vetllada festiva amb la doble finalitat de reconèixer la tasca de les persones que realitzen voluntariat a la ciutat i alhora visualitzar els projectes d’aquest àmbit a Mataró.




Enguany, es farà menció especial als més de 180 voluntaris que van participar en la custòdia del niu de la tortuga babaua a la platja de Sant Simó durant l'estiu. Aquest projecte va ser gestionat directament pel Punt del Voluntariat de l'Ajuntament de Mataró, per encàrrec directe de la Generalitat de Catalunya. Un gran repte que va comptar amb la col•laboració de la ciutadania que s'hi va implicar des del primer moment.




La Festa del Voluntariat és un bon moment perquè totes aquelles persones que tinguin la inquietud de fer voluntariat coneguin la tasca que es fa des de les diferents entitats i així s’engresquin a participar-hi. La festa comptarà amb l’actuació del conjunt Musicop Quartet i un refrigeri per a tots els assistents.




Les persones que estiguin motivades a fer voluntariat poden adreçar-se al Punt del Voluntariat de l'Ajuntament de Mataró, que en el seu segon any de vida, es consolida a la ciutat com a referent. Aquest servei informa i acompanya a les persones interessades en realitzar voluntariat, i també gestiona les crides de voluntariat de les entitats que ja tenen o que volen oferir projectes de voluntariat. El punt té un espai presencial d’atenció els dimarts i els dijous al matí al Centre Cívic Cabot i Barba (plaça Miquel Biada, 5 de Mataró) i virtual a www.mataro.cat/entitats




La campanya ‘Fem voluntariat, fes voluntariat’ es podrà seguir a la xarxa amb el hashtag #VoluntariatMataró.




Les entitats que formen part del grup de treball i que han col•laborat en l’organització de la campanya són: AECC – Catalunya Contra el Càncer, Càritas Interparroquial de Mataró; Consorci per a la Normalització Lingüística; Consorci Sanitari del Maresme – Voluntariat; Creu Roja Mataró – Maresme; Fundació El Maresme; Fundació Hospital; Fundació Iluro; Fundació Lotus Blau.