Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutadania disposa d’un nou espai web per consultar un plànol de Mataró amb tots els serveis i equipaments

Escoltar

La ciutadania disposa d’un nou espai web per consultar un plànol de Mataró amb tots els serveis i equipaments

A banda del plànol de la ciutat, hi ha 16 mapes temàtics i més de 80 fitxers descarregables amb tota la cartografia topogràfica (1:1000 3D) i mapa parcel·lariEl web de la ciutat de Mataró (www.mataro.cat) disposa des d’aquesta setmana d’un nou espai web que ofereix als ciutadans un conjunt de mapes que recullen recursos i serveis basats en informació geogràfica. Un dels continguts és el “Plànol Mataró” que mostra la localització i informació dels diferents equipaments de la ciutat, com els esportius, culturals, socials, sanitaris i organismes externs; a més l’aplicació permet fer cerques per carrers, adreces i topònims entre d’altres. També es poden consultar 16 mapes de diferent temàtica.
Aquesta nova eina de transparència permet la visualització i consulta de dades geoespacials. Unes dades produïdes i custodiades per l’Ajuntament de Mataró que pertanyen a la ciutadania i que, per tant, han de ser accessibles per la societat en base a la Llei de Transparència, accés a la informació pública i bon govern 19/2014.
Aquest espai web és una de les accions impulsades des de la Comissió Especial de Bon Govern, Ètica i Transparència de l’Ajuntament de Mataró, en concret del Pla de Treball 2016-2018.


Característiques principals
Aquest geoportal es caracteritza per seva transversalitat, en recollir i representar sobre diferents mapes dades generades pels diversos departaments de l’Ajuntament.
És una eina desenvolupada amb recursos propis del SSIT (Servei en Sistemes d’Informació i Telecomunicacions), fet que ha suposat un estalvi econòmic per a l’Ajuntament i tindrà utilitat per a tota la ciutadania que, fins tot, podrà descarregar alguna d’aquestes dades per ser tractades de forma autònoma.
A banda del plànol de la ciutat s’ofereix el mapa topogràfic, amb la representació planimètrica i altimètrica dels elements naturals i artificials presents al territori.
Pel que fa als mapes temàtics, podem trobar la següent informació:
- Els límits administratius de la ciutat- Mapa del Patrimoni Arquitectònic- Elements Culturals- Plànols històrics- Localització dels gegants de la ciutat- Plànols parcel•laris- Itineraris a les escoles bressol més properes- Localització de les entrades de la Bústia Ciutadana- Activitat Policial- Mapes del Centre de Coneixement Urbà (Mapa sonor, zones d’influència d’algunes activitats comercial...)- Polígons industrials- Mapa de les activitats comercials- Itineraris de la neteja de la ciutat- Punts de recàrrega de vehicles elèctrics- Mapa lumínic- Creixement urbà de la ciutat
Es preveu que aquest geoportal vagi incorporant contínuament noves i actualitzades dades públiques d’interès pel ciutadà.